Connect with us

Društvo

NE pirotehnici i NE koristiti vatreno oružje ponavljamo apel Policije

Ne koristite pirotehnička sredstva i ne pucajte iz vatrenog oružja! Policijska uprava krapinsko-zagorska želi vam mirne i sigurne blagdane. “Mir i dobro” – za mirne i sigurne blagdane.

S ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i opće sigurnosti građana, i ove godine, posebno u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, u vremenu do 08. siječnja 2023. godine provodi se operativna akcija  „Mir i dobro“ čiji je prvenstveni cilj upozoriti građane na opasnost od zlouporabe oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava.

Upozoravaju i nadalje da petarde i rakete nisu dio blagdanskog ozračja i njihovo neoprezno i nestručno rukovanje može izazvati teške posljedice. Pirotehnička sredstva nisu bezopasna, pogotovo kada su u dječjim rukama. Mogu uzrokovati požare, a njihova uporaba može biti itekako opasna u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.

Policija poziva građane da ne koriste pirotehnička sredstva, da ne zlorabe eksplozivne i druge tvari te da ne pucaju iz vatrenog oružja, kako bi ovogodišnji blagdani protekli mirno i bez problema.

zip.com.hr 24.12.2022.

Continue Reading

Aktualno