Connect with us

Zdravstvo

Povodom Svjetskog dana srca možete besplatno izmjeriti tlak, index tjelesne mase, napraviti ekg..- pogledajte na kojim mjestima

Svjetski dan srca obilježava se svake godine 29. rujna, a ove godine globalna kampanja provodi se pod sloganom „Koristi 🖤 za svako 🖤“.

Kardiovaskularne bolesti naziv je za bolesti srca i krvnih žila te su one najčešći uzrok smrti na svijetu. Uzroci su mnogi: pušenje, dijabetes, visoki krvni tlak, pretilost, onečišćenje zraka. Za 520 milijuna ljudi koji žive s kardiovaskularnim bolestima, pandemija bolesti COVID-19 posebno je teška jer su izloženi većem riziku od težih oblika bolesti, a mnnogi i zbog straha od zaraze izbjegavaju kontrolne preglede ili odlazak u bolnicu te se izoliraju od obitelji i prijatelja.

Tim povodom ove godine vas Krapinsko zagorska županija, Klinika Magdalena, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Opća Bolnica Zabok I Bolnica Hrvatskih Veterana , Krapinsko zagorskom županijom, MEGI i Microlifeom by Salvus pozivaju na BESPLATNU javnozdravstvenu akciju.

29. rujna od 9-11 sati ćete u Zaboku, Krapinskim Toplicama i Krapini besplatno moći izmjeriti tlak, snimiti ekg, izmjeriti indeks tjelesne mase itd..

zip.com.hr 23.09.2023.

Continue Reading

Aktualno