Connect with us

humanitarne akcije

OB Zabok primila donaciju igračaka od Dječjeg vrtića Đurmanec

Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, je danas (četvrtak) 11. siječnja 2024. godine primio vrijednu donaciju igračaka koju je pripremio Dječji vrtić Đurmanec.

Donaciju je preuzeo doktor Boris Adašević, voditelj Odjela pedijatrije OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana, koji je tom prigodom zahvalio u ime Bolnice i Odjela pedijatrije Dječjem vrtiću Đurmanec na donaciji didaktičkih igračaka koje su jako važne za djecu.

-One će uljepšati boravak našim malim pacijentima na odjelu, ali ove akcije su jako vrijedne, one razvijaju empatiju kod djece koja skupljaju te igračke, tako da imamo višestruko značajan učinak. Mi ove akcije imamo već par godina. Kroz cijelu godinu donacije predaju pojedinci i institucije i uvijek nam je drago kada se odazovu. Našim malim pacijentima to puno znači jer svaki taj dar koji dobiju njima uljepša i oplemeni boravak ovdje i oni imaju osjećaj da netko misli na njih- kazao je doktor Adašević te dodao kako je Odjel pedijatrije kroz zimske mjesece u opsadnom stanju.

-Kroz ove zimske mjesece imamo različite epidemije, mini epidemije, viroze, tako da imamo ogroman broj pregleda trenutno, ali uspijevamo sve odraditi. Na odjelu pedijatriju Opće bolnice Zabok se sada skoro sve može obaviti iz domene pedijatrije, za jako malo stvari se treba ići u Zagreb, još nam je nešto malo od tih stvari ostalo, ali to ćemo sigurno uvesti kroz ovu i sljedeću godinu- istaknuo je doktor Adašević te zaključio kako sada na odjelu pedijatrije je sve zaokruženo, što prepoznaju i roditelji pa tako svake godine bilježe porast pacijenta ne samo iz Krapinsko zagorske već i iz drugih županija.

Jasmina Klasić, ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec naglasila je kako ove pedagoške godine sve njihove odgojno obrazovne skupine provode projekte s ciljem razvijanja humanih vrijednosti kod djece svih uzrasta.

-U suradnji s roditeljima, do sada smo darovali 2 potrebite obitelji s područja naše Općine u namirnicama, higijenskim potrepštinama, te odjeći i obući. Na inicijativu odgojiteljica i djece iz odgojno-obrazovne skupine Zmajčeki pokrenuli smo akciju prikupljanja didaktičkih igračaka, slikovnica, bojica, bojanki te manjih igračaka kako bi se djeci koja čekaju u ambulanti skratilo vrijeme na kvalitetan način. Akcija se proširila i na ostale odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Đurmanec- rekla je Klasić, te zahvalila svim roditeljima koji su sudjelovali i u suradnji s odgojiteljicama poticali svoju djecu na razvijanje empatije, suosjećanja i pomaganja drugima u potrebi.

tleljak/zip.com.hr 11.01.2024.

Continue Reading

Aktualno