Connect with us

Društvo

Uređen vidikovac na Stubičkom Kamenjaku

Vidikovac na Stubičkom Kamenjaku uređen je za posjetitelje, a s kojeg se pruža pogled na Donju Stubicu, stubičku kotlinu i sjeverne obronke Medvednice. 

Turistička zajednica područja Gupčev kraj uredila je prekrasan vidikovac na Stubičkom Kamenjaku. Stručna suradnica TZP Gupčev kraj, Marina Breber istaknula je kako je sve veća posjećenost brda Stubičkog Kamenjaka te je vidikovac upravo idealno mjesto za odmor.

Za sada su na vidikovcu zasađeni novi grmovi i trajnice, obnovljene su postojeće klupe i stolovi te su nabavljeni novi u obliku panjeva. Za sve koji žele odličnu fotografiju, postavljena je i ljuljačka za fotografiranje.

– Uskoro će vidikovac dobiti i interpretacijsku ploču sa svim interesantnim detaljima o samom naselju. Vidikovac održavamo u suradnji sa komunalnim odjelom Grada Donja Stubica te je on, u ovo proljetno vrijeme, u najljepšem izdanju, s toga prošećite i uživajte – rekla je Breber za zagorje.com .

Vrijednost projekta je 4 600 eura, od toga je Hrvatska turistička zajednica sufinancirala 3700 eura, a ostatak je sufinanciran uz podršku Grada Donja Stubica.

U centru Donje Stubice isto tako je postavljen LCD totem, koji svim posjetiteljima omogućava nesmetan pregled svih ponuda i događanja. Vrijednost totema je 10 000 eura, a sufinanciran je od strane HTZ – a te Grada Donja Stubica, kao i vlastitim prihodima Turističke zajednice.

zip.com.hr / Izvor: zagorje.com /15.05.2023.

Continue Reading

Aktualno