Connect with us

Ekologija

Općina Radoboj na 2.Hrvatskom kongresu o šumskoj terapiji predstavila Radoboj i “šumsku kupku” kao destinaciju izlagačima iz cijelog svijeta

Na ovogodišnjem 2. Hrvatskom kongresu o šumskoj terapiji u Nacionalnom parku Krka / Šibenik, koji je trajao 22. i 23. rujna 2023. godine, sudjelovala je i Općina Radoboj, koja je predstavila Radoboj i “šumsku kupku” kao destinaciju izlagačima iz cijelog svijeta.

Kongres o šumskoj terapiji je susret znanstvenika iz cijelog svijeta koji dijele najnovija otkrića o učinkovitosti šumske medicine i šumske terapije prema postavkama medicine utemeljene na dokazima ne samo unutar znanstvene i akademske zajednice, već i sa zainteresiranim sudionicima i širom javnošću, rezultati najnovijih znanstvenih istraživanja provedenih u istočnom i zapadnom dijelu akademskog globusa.

Šumska terapija inspirirana je japanskom praksom Shinrin-Yoku, što u prijevodu znači “šumsko kupanje”. To je istraživački okvir za podršku liječenju i dobrobiti uranjanjem u šume i druga prirodna okruženja.

Podsjetimo, nedavno je u Radoboju održana prva “šumska kupka” pod vodstvom certificiranog medijatora Darka Vukelića. Šumska kupka se provodila u trosatnom programu kroz hrastovu i bukovu šumu, te je to meditacija putem koje se potiče duboka povezanost s prirodom ukazujući na ljepotu boja šuma, zvukova i mirisa prirode.

zip.com.hr 26.09.2023.

Continue Reading

Aktualno