Connect with us

Turizam

Krapinsko-zagorska županija privlači sve više turista: Noćenja u stalnom porastu

Krapinsko-zagorska županija, smještena u srcu Hrvatske, postaje sve prepoznatljivija kao vodeća kontinentalna destinacija, zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti, kulturnom nasljeđu, prirodnim ljepotama i izvrsnoj turističkoj ponudi.

Bajka na dlanu, nudi jedinstvenu kombinaciju tradicionalnog i modernog, što privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

Da je broj noćenja svake godine u porastu, potvrdila nam je i voditeljica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Sanja Škrinjar, naglasivši kako je do sada zabilježeno 94.000 dolazaka i 190.000 noćenja turista, što je 7 – 8 posto više nego prošle godine.

-To su sjajni rezultati, kuće su nam pune stranaca koji su na boravku od 7 i više dana. Imamo sve više stranaca koji pola godišnjeg iskoriste na boravak u Zagorju, a pola na moru. To je za nas sjajno, nismo samo tranzitna destinacija, što smo već i dokazali, iako imamo jako puno tranzitnih gostiju koji iskorištavaju situacije poznavajući našu destinaciju, pošto su prošle godine došli na jedno noćenje na putu do mora, a sada tu provedu 3 noći. Tu posebno mogu istaknuti Krapinu koja ima puno takvih gostiju- rekla je Škrinjar, dodajući da se u zadnje dvije, tri godine povećavaju smještajni kapaciteti upravo na području Grada Krapine, a i šire.

Osvrnula se i na oznake kvalitete True Zagorje Home vlasnicima kuća za odmor s područja Krapinsko – zagorske županije koju će ove godine primiti 11 kuća, što znači da na području Zagorja 33 kuće imaju tu oznaku.

tleljak/zip.com.hr 07.07.2024.

Continue Reading

Aktualno