Connect with us

Društvo

Grad Dugo Selo dobio novi Turističko-informativni centar

Jučer, 5. srpnja 2024. godine u Dugom Selu je svečano otvoren Turističko-informativni centar s novim prostorijama Turističke zajednice grada Dugog Sela.

Kako ove godine slave 815. godina rekao je Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela.

-Grad ne čine zgrade, grad čine ljudi, a ovaj prostor stvoren je za ljude, posjetitelje, naše građane, turiste. Naš grad je po mnogočemu na prvom mjestu, od broja mladih do radnih mjesta. Na tim mladima je budućnost, a ovaj Centar dat će im priliku da svoj grad promoviraju svijetu, da ga pokažu u najboljem svjetlu-kazao je Panian.

Centar igra ključnu ulogu u promociji grada kao atraktivne turističke destinacije. Služi kao prvi kontakt za posjetitelje, pružajući im važne informacije o lokalnim atrakcijama, kulturnim događanjima i smještajnim kapacitetima.

-Turistički informativni centar je mjesto gdje će od danas turisti moći dobivati informacije, prospekte, brošure, moći će saznati sve o našim manifestacijama i projektima koje provode Grad i Turistička zajednica-naglasila je  Karmela Vukov Colić, direktorica TZ Dugog Sela.

Ovo je važan korak prema podizanju standarda usluga i unaprjeđenju turističke ponude koje će doprinijeti boljem iskustvu svih koji posjete Grad Dugo Selo. Izdana je i nova brošura Dugog Sela koja sadrži prekrasne fotografije putopisca i fotografa Saše Pjanića koji je predstavio Dugo Selo kroz detalje koje stanovnici možda više niti ne primjećuju. 

Centar će značajno doprinositi razvoju lokalnog turizma ne samo kao izvor informacija već i kao pokretač različitih turističkih inicijativa. 

-Dajemo veliku podršku u svim aktivnostima koje se provode u Dugom Selu, ali i kroz podršku čovjeka koji je ključ uspjeha razvoja ovakve destinacije-istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U Centru su dostupni suveniri, brošure i razni predmeti koje će putnici namjernici moći sa sobom ponijeti kao uspomenu. Tehnološki napredak uključuje digitalni informativni panel i interaktivne ekrane.

zip.com.hr 06.07.2024.

Continue Reading

Aktualno