Connect with us

Poljoprivreda

Novo priznanje za zagorske poljoprivrednike-zlato i srebro na natjecanju proizvođača kukuruzne silaže

Ružica Loborčec iz Hrašćine dobitnica je zlatne plakete, a Blaženko Volarić iz Selnice srebrne plakete na 7. Natjecanju u kvaliteti kukuruzne silaže u Republici Hrvatskoj, kojeg provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu u suradnji s hrvatskim županijama.

U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 12 županija koja su financirala laboratorijska ispitivanja kvalitete silaže za čak 275 gospodarstva koje se bave proizvodnjom mlijeka. Ukupno je dodijeljeno 17 nagrada od kojih četiri zlatne, osam srebrnih i pet brončanih plaketa za kvalitetu kukuruzne silaže.

-Nakon provedenih laboratorijskih ispitivanja uzoraka kukuruzne silaže svaki proizvođač dobije opširno ispitno izvješće koje može sam ili uz pomoć stručnih službi koristiti kao temelj za pripremu uravnoteženog obroka za svoje životinje ili za uklanjanje eventualnih nedostataka u pripremi krme-istaknuto je na dodjeli priznanja održanom 4. srpnja 2024. godine u  Centru za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

zip.com.hr/kzz.hr 09.07.2024.

Continue Reading

Aktualno