Connect with us

Politika

Ženska inicijativa HNS-a vođena je djelima, a ne samo riječima

U subotu, 19. kolovoza 2023, u Varaždinu je održana konstituirajuća sjednica Ženske
inicijative Hrvatske narodne stranke.

Predstavljajući program Ženske inicijative, predsjednica ŽI HNS-a Andreja Parlaj, istaknula je da će ista biti vođena djelima, a ne samo riječima te kako će kreirati programe i projekte za bolju budućnost za sve. Politički prijedlozi i mišljenja bit će, kao i do sada, temeljeni na znanju, stručnosti i strastvenoj želji članica za promjenom na bolje.

-Naša inicijativa će razvijati konkretne političke prijedloge i prijedloge izmjena zakona kojima će se boriti za ravnopravnost spolova, za podršku obiteljima u svim fazama života te za stvaranje sigurnog i inkluzivnog društva za svako dijete. – istaknula je Parlaj.

-Ženska inicijativa nije samo naziv, već je naša akcija, naša strast i naša predanost. Temelji se na liberalnim principima modernog društva – principima slobode, jednakosti i prava svakog pojedinca. Danas, dok se suočavamo s izazovima 21. stoljeća, znamo da je vrijeme da ženama damo snažan glas, da unaprijedimo obiteljske vrijednosti, da osiguramo bolje uvjete socijalno ugroženih skupina, da osiguramo blagostanje djece i da se zajedno borimo protiv svih oblika nasilja. Naša Ženska inicijativa je glas žena, obitelji, djece – glas svih onih koji teže pravednijem i boljem društvu. Kroz našu političku aktivnost, kroz suradnju i predanost, gradit ćemo društvo koje slavi raznolikost, poštuje prava svih i bori se za jednakost i pravdu – rezimirala je predsjednica Ženske inicijative.

Zadovoljan konstituirajućom sjednicom bio je i prvi čovjek HNS-a v.d. predsjednika Mirko Korotaj, ističući kako HNS potvrđuje svoju snagu kroz programe, inicijative i aktivnosti Ženske inicijative.

Želim istaknuti važnost koju pridajemo jednakosti spolova, slobodi izražavanja i pravima svake osobe. Ženska inicijativa HNS-a nosi snagu vizionarstva i promišljenosti, te je inspiracija svima u stranci, čime HNS dobiva na bogatstvu i težini zahvaljujući njihovom aktivnom sudjelovanju. Njihova energija i predanost osigurat će našoj stranci daljnji rast i razvoj. Kroz njihovo djelovanje, obogaćeni smo različitim perspektivama i idejama koje će nas usmjeriti prema naprijed, prema društvu koje poštuje i podržava sve svoje građane. Hvala vam što ste ovdje i što ste predani ostvarenju naših zajedničkih ciljeva – poručio je v.d. predsjednik HNS-a Mirko Korotaj.

zip.com.hr 21.08.2023.

Continue Reading

Aktualno