Connect with us

Politika

Nezavisna platforma Sjever predstavljena u Krapini

Jučer, 16. listopada 2023. godine je u Krapini predstavljena Nezavisna politička platforma Sjever.

Matija Posavec, župan Međimurske županije, koji je na čelu ove platforme, kazao je kako su se okupili oko ideje zaštite i promocije vrijednosti sjevera Hrvatske, odnosno Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

-Sjever Hrvatske je najproduktivniji hrvatski kraj, po proizvodnji, izvozu, po korištenju EU sredstava, mentalitetu naših ljudi, ali u zadnjih 30 godina je nedovoljno pažnje centralne vlasti. Upravo ta činjenica zahtijeva snažan politički odgovor a on ga se može dati kroz okupljanje jedne pristojne centrističke građanske opcije. To je ideja nastanka Nezavisne političke platforme Sjever koja će baštiniti i promovirati vrijednosti Sjevera, sve naše rezultate, ali i sve naše potrebe i nepravde koje sjever zemlje doživljava-istaknuo je Posavec.

Dodao je da je želja da se kvalitetno okupe i ponude jednu snažnu regionalnu centrističku opciju na hrvatskoj političkoj sceni. Istaknuo je da trenutno okupljaju preko 20 lokalnih čelnika u ove tri županije. Također je istaknuo da za sada ne razgovaraju s nikim o koaliciji za predstojeće parlamentarne izbore, a također tvrdi da im ankete kao Nezavisnoj platformi Sjever daju tri saborska mandata u III. izbornoj jedinici.

Milorad Batinić, gradonačelnik Grada Ivanca, također je ukazao na potrebu da se više vrednuje sjever zemlje za koji ocjenjuje da nema mjesto koje zaslužuje, posebno u odnosu centralne vlasti, napomenuvši da neki projekti čekaju na realizaciju preko 20 godina.

Anđelko Topolovec načelnik Općine Radoboj, rekao je da su u ovoj političkoj platformi iz Zagorja za sada četvorica načelnika. Uz njega, to su načelnici Stubičkih Toplica, Velikog Trgovišča i Huma na Sutli. Istaknuo je da ova platforma nije zamišljena samo kao okupljanje političara, nego i gospodarstvenika i svih slobodnomislećih ljudi, te da je cilj potaknuti državnu vlast na veću decentralizaciju i utjecati na projekte koji će se realizirati u Zagorju i na sjeveru zemlje.

zip.com.hr 17.10.2023.

Continue Reading

Aktualno