Connect with us

Društvo

U Zaboku održan prijam za učenike koji su na državnim natjecanjima osvojili prva, druga i treća mjesta

Danas, 01. srpnja održan je županov prijam za učenike koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2023./2024. osvojili prva, druga i treća mjesta.

Prijem je održan u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku, a Krapinsko-zagorska županija je za nagrađene učenike izdvojila 20.340 eura.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek rekla je kako se danas u Zaboku slavi znanje, vještine, sposobnosti, a prije svega entuzijazam i ljubav prema svim kategorijama natjecanja.

-Temeljem županijskih natjecanja profilirali su se učenici, učenice i grupe učenika koji su sudjelovali na državnim smotrama i natjecanjima ove školske godine. Kao i svake godine postignuti su sjajni rezultati i od pozvanih 129 srednjih škola i 103 učenika imamo sjajne rezultate-rekla je zamjenica istaknuvši kako ukupno prvih mjesta ima 16 učenika i učenica, drugih mjesta 20 i trećih nagrada 16.

-Kad sve skupa zbrojimo 317 učenika i učenica te 136 mentora sudjelovalo je ove školske godine na različitim smotrama i natjecanjima i ostvarili su zaista sjajne rezultate. Znanje, vještine i sposobnosti koje ste stekli tijekom priprema je nešto što vas je oplemenilo, što je djelovalo na vaš osobni razvoj i što vam nitko nikada ne može oduzeti-kazala je Petek.

Krapinsko-zagorska županija ove je godine povećala iznose za nagrade otprilike 20%. Sukladno tome, povećane su i skupne nagrade 20 %. Osim te simbolične, novčane nagrade, pripremili su i ulaznice za kupanje.

-Ove naše mjere i susreti svake godine samo su dio naše široke priče koje KZŽ dugi niz godina provodi, a to je podrška darovitim učenicima, prije svega edukacijom profesora, kroz specifične programe kroz koje educiramo profesore za rad s darovitom djecom, a i kroz ostala stručna usavršavanja gdje nastojimo da oni prepoznaju koja su darovita djeca u našoj sredini i kako potaknuti da tu darovitost razvijate u najvećoj mogućoj mjeri-zaključila je zamjenica i poručila učenicima da njeguju ono u čemu su najbolji, što ih interesira i veseli.

U ime svih nastavnika i učenika okupljene je pozdravila ravnateljica Gimnazije AGM Zabok Bibijana Šlogar.

-Mi smo počašćeni što se u našoj školi odvija ova velika svečanost. Krapinsko-zagorska županije prepoznaje sve Vas koji ste ove godine postigli izvrsna postignuća u svojim područjima. Ukratko, rezultati sustavnog i motiviranog rada i to ne samo Vas nego i Vaših mentora-rekla je ravnateljica na krijući ponos što županija svake godine zauzme dobar dio prvih mjesta u državi i što škola ima tako izvanredne učenike.

Oni će jednog dana postati odgovorni građani i pomagati dalje razvijati i svoju županiju i svoju zemlju. Hvala vam na tome-zaključila je Šlogar.

Učenici i mentori koji su osvojili prvo mjesto dobivaju nagradu 100 eura, drugo mjesto 85 eura, a treće sedamdeset eura. Nagrade je učenicima podijelio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Biti prvak županije je velika stvar, a nacionalno prvenstvo osvojiti jedna od prva tri mjesta je izuzetno teško, zahtjevno, ali s upornim radom upravo ste vi ti koji dokazujete da je sve moguće. Rekao je Dražen Petrović 20% je talenta, a 70% mukotrpnog rada i zato je bilo mnogih koji su bili nevjerojatni talenti no nisu imali jednu radnu etiku u sebi, upornost, podršku obitelji škole mentora da bi se došlo do ovakvih rezultata-rekao je Župan čestitavši učenicima na postignućima.

To je samo dokaz da se ne trebamo brinuti za svoju budućnost, da vam trebamo pružiti šansu, da vam trebamo stvoriti uvjete, da vas pratimo, a rezultati neće pobjeći-kazao je Kolar napomenuvši kako će uvijek postojati pravi, čvrsti, zdravi temelj da možemo razvijati našu županiju i državu-zaključio je župan.

Gabrijel Kučko, nagrađeni maturant Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Zaboku ove je godine osvojio dva Oskara znanja, a jednog ima i od prije. Uz to, prošle godine osvojio je brončanu medalju na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi u Bandungu i ove godine ide na olimpijadu u Dublin.

-Prvi Oskar znanja je bio kada sam bio državni prvak iz geografije, a drugi je bio prošle godine za brončanu medalju-pojasnio je Kučko napomenuvši kako za takve rezultate treba jako puno posvećenosti, ali isto tako i puno ljubavi jer bez toga se jednostavno ne može.

-Tu je i mentorica koja me vodi, daje savjete, ali većinu vremena nemate previše osoba da vam pomažu, tako da samostalan rad čini većinu mojeg truda, znači prolaženje po starim natjecanjima, često i traženje nekih novih informacija jer teško da ćete naći ono što vas zanima baš za tu olimpijadu za koju su potrebne još veće pripreme-rekao je učenik.

-Nemate udžbenik koji vas za to pripremi, informacije koje se ne uče kod nas u školi morate jednostavno sami pronaći također, neke vještine koje se kod nas ne prakticiraju, sami ih trebate razviti, ali najjednostavniji način je da vas bace u vodu pa vi naučite plivati-objasnio je Kučko kazavši kako nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja mu je prvi izbor Prirodoslovno-matematički fakultet, geografski odsjek, istraživački smjer.

-Veselim se nastavku svog puta u smjeru geografije-zaključio je Kučko.

Nagrade

Osnovne škole

Treće mjesto
Leon Bajcer iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina, natjecanje iz njemačkog jezika, mentorica Mirjana Klobučar
Borna Žlabur iz OŠ Oroslavje, natjecanje iz matematike, mentorica Ana Golec
Vid Sente iz OŠ Sveti Križ Začretje, natjecanje sigurno u prometu, mentorica Božena Belanović
Jan Klasić iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, natjecanje Mladih tehničara kategorija radiokomunikacije, mentorica Jelena Lisak Šturlan

Drugo mjesto
Laura Zrinski iz OŠ Donja Stubica, natjecanje iz njemačkog jezika, mentorica Gordana Smokrović Mioč
Vida Mikov iz OŠ Konjščina, natjecanje Mladih tehničara kategorija elektronika, mentor Mladen Prugovečki
Nera Poslon iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina, natjecanje Sigurno u prometu, mentor Kristijan Leskovar
Matej Krsnik iz OŠ Oroslavje, natjecanje Mladih tehničara kategorija automatika, mentor Krešimir Hamer
Elisa Mandarić iz OŠ Janka Leskovara Pregrada, natjecanje Sigurno u prometu, mentor Zvonko Koprivnjak
Sebastian Gajski iz OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, natjecanje iz geografije, mentorica Marijana Pavlović

Prvo mjesto
ekipa OŠ Donja Stubica, državno prvenstvo u stolnom tenisu, mentor Krunoslav Mačković
Nera Poslon iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina, natjecanje Sigurno u prometu, mentor Kristijan Leskovar
Lana Šalković iz OŠ Side Košutić Radoboj, natjecanje iz hrvatskog, mentorica Tamara Poljak Lovrenčić
Roko Novački iz OŠ Sveti Križ Začretje, natjecanje Mladih tehničara kategorija maketarstvo i modelarstvo, mentorica Božena Belanović

Glazbena natjecanja

Druga nagrada
Viktor Bolšec iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Franje Horvata Kiša Lobor, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, harmonica, mentorica Martina Jambrišak.
Julia Klaužer iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, klarinet, mentor Branimir Norac i korepetitor Dina Katnić.
Pavel Krpelnik Kurešić iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, saksofon, mentor Luka Norac i korepetitor Dina Katanić
Josip Kukelja iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, udaraljke, mentorica Maja Lončar i korepetitor Filip Horvat.
Gabrijel Piljek iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, udaraljke, mentorica Maja Lončar i korepetitor Filip Horvat.

Prva nagrada
Ekipa iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, komorni sastavi, mentorica Ivana Pavlović
Jan Koščak iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, klarinet, mentor Duje Stanić i korepetitor Ivan Škreblin
Lana Škreblin iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, klarinet, mentor Mihovil Dorotić i korepetitor Ivan Škreblin.
Katja Hren iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, 62. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, klarinet, mentor Mihovil Dorotić i korepetitor Ivan Škreblin.

Srednje škole

Treće mjesto
Mihaela Lazar iz SŠ Bedekovčina na natjecanju World Skills Croatia-disciplina flora. Njezina mentorica je Božica Slivnjak Kruhek.
Učenici Luka Belačić i Valentino Delimar iz SŠ Bedekovčina, kao tim od dvoje učenika na natjecanju World Skills Croatia disciplina zidarstvo. Njihov mentor je Ivan Ded.
Učenici Renato Cerčić i David Kerep iz SŠ Bedekovčina, kao tim od dvoje učenika na natjecanju World Skills Croatia suha gradnja. Njihov mentor je Ivan Mohać.
Ana Galic iz SŠ Bedekovčina na natjecanju World Skills Croatia medusektorska smotra. Njezina mentorica je Sanja Markuš.
disciplina
Petra Žnidarić iz SŠ Krapina na natjecanju iz fizike. Njezin mentor je Kristijan Kunštek.
Antonio Kucelj iz SŠ Oroslavje na natjecanju iz strojarskih tehnika. Njegov mentor je Andrija Huić.
Mihael Grdenić iz SŠ Zlatar na natjecanju World Skills Croatia disciplina Administracija IT sustava. Njegov mentor je Srećko Sviben.
Luka Klancir iz SŠ Zlatar na natjecanju iz matematike. Njegova mentorica je Božena Palanović.
Lovro Klancir iz SŠ Zlatar na natjecanju iz matematike. Njegova mentorica je Vesna Svrtan.
Grgur Krznar iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok na natjecanju iz latinskog jezika. Njegova mentorica je Lidija Klenovšak.
Ekipa Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok na državnom prvenstvu u stolnom tenisu. Njihov mentor je Miroslav Komar.
Tim dvoje učenika iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Ana Grah i Vito Nikić, na natjecanju World Skills Croatia – disciplina multimedija. Njihova mentorica je Marina Buhin.

Drugo mjesto
Učenici Kruno Kobeščak i Teo Čemerin iz SS Bedekovčina, kao tim dvoje učenika, na natjecanja World Skills Croatia disciplina kućne instalacije. Njihov mentor je Draženko Gavranić.
David Rupčić iz SŠ Bedekovčina na natjecanju World Skills Croatia. Njegov mentor je Stjepan Sinković. disciplina keramičarstvo i oblaganje
Sebastijan Lacković iz SŠ Bedekovčina na natjecanju World Skills Croatia disciplina soboslikarstvo. Njegov mentor je Franjo Ščapec.
Petra Žnidarić iz SŠ Krapina na natjecanju iz hrvatskog jezika. Njezina mentorica je Suzana Dlesk.
Lovro Klancir iz SŠ Zlatar na natjecanju iz geografije. Njegova mentorica je Davorka Pelko.
Amadeja Rigač iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2024. Njezin mentor je Nikola Sinković.
Erika Mišar iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na natjecanju World Skills Croatia – disciplina Grafička tehnologija i AVT, mentorica Jelena Ulasić Ožvatić

Prvo mjesto
Učenici Luka Štibohar i Marko Kiseljak iz SŠ Krapina, kao tim dvoje učenika, na natjecanju World Skills disciplina strojarstvo, brodogradnja i metalurgija. Njihov mentor je Mladen Hršak.
Petra Žnidarić iz SŠ Krapina na natjecanju iz geografije. Njezina mentorica je Valentina Lež Trgovec.
Martin Artić iz SŠ Krapina na natjecanju iz njemačkog jezika. Njegova mentorica je Darinka Došen.
Lovro Kučak iz SŠ Zlatar na natjecanju iz geografije. Njegova mentorica je Davork Pelko.
Nika Žagar iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok na natjecanju iz njemač jezika. Njezina mentorica je Mihaela Cerovečki Benković.

mstužić/kleljak/zip.com.hr 01.07.2024.

Continue Reading

Aktualno