Connect with us

Društvo

Superodlikašici zabočke gimnazije, Ivani Žukina župan Kolar uručio nagradu!

Jučer, 28. lipnja 2024. godine u u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku održana je podjela svjedodžbi učenicima te dodjela nagrada najboljim učenicama i učenicima, koji su sve razrede svog srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5,0.

Jedinu odlikašicu novčanim poklonom Krapinsko-zagorske županije u iznosu od 500 eura te pratećim simboličnim poklonom nagradio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Riječ je o učenici prirodoslovno-matematičke gimnazije Ivani Žukina.

Župan Kolar čestitao je učenicima uspješan završetak srednje škole te je istaknuo kako se Krapinsko-zagorska županija prije desetak godina nalazila na osamnaestom mjestu po prosjeku plaća u Republici Hrvatskoj, a danas se nalazi na petom mjestu.

Investicija u obrazovanje i gospodarstvo iznosi skoro 400 milijuna eura i to sve radimo s ciljem da se veći dio vas vrati u Zagorje, da ostanete ovdje i da ovdje osnujete obitelj. Ako nekoga život i odnese u Europu, u bolje uvjete(jer to uvijek postoji), nemojte zaboraviti otkuda ste došli. Znanje koje ćete tamo steći, probajte barem djelomično prenijeti na generacije koje će doći u Gimnaziju nakon vas – završio je župan Kolar.

zip.com.hr /KZŽ/ 29.06.2024.

Continue Reading

Aktualno