Connect with us

Društvo

Predstavnik Policijske škole „Josip Jović“ predstavio Školu u radijskom programu

Gostujući na zagorskim radijskim postajama predstavnici „Policijske škole Josip Jović“ i Policijske uprave krapinsko-zagorske predstavljena je Policijska škola i Kampanja „Postani policajac/policajka“ – „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“

Voditelj stručnog aktiva Ante Jolić govorio je o uvjetima natječaja, o upisu u Policijsku školu „Josip Jović“, o uvjetima koji moraju biti ispunjeni za podnošenje prijave i sam upis, svim prednostima školovanja na Policijskoj akademiji, pogodnostima i obvezama polaznika i učenika Policijske škole, kao i načina organizacije nastave i života u školi.

Gostovanjem polaznika škole Patrika Pavić i Lucije Belko slušatelji i slušateljice imali su priliku „iz prve ruke“ saznati koji su motivi njihove odluke da za svoj životni poziv odaberu policijski posao, kakva su im iskustva sa prijemnih testiranja te kako je biti polaznik Policijske škole i kako izgleda jedan njihov radni dan.

Kako je Policijska uprava krapinsko-zagorska provodila Kampanju „Postani policajac/policajka“ – „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ posljednjih mjeseci govorila je policijska službenica za prevenciju naglasivši mnogobrojna druženja sa zagorskim osnovcima i srednjoškolcima.

Iz PU podsjećaju da se raspisanim natječajem Ministarstva unutarnjih poslova za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih traži 500 budućih mladih policajaca/policajki. Na natječaj se mogu javiti osobe koje su završile srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, a koje nisu starije od 28 godina na dan početka školovanja. Kandidati trebaju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost i ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, ne smiju biti članovi političke stranke i moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe.

Natječajem Ministarstva unutarnjih poslova za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ traži se 150 učenika za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka i 20 učenika za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje „pravosudni policajac“ u školskoj godini 2024./2025. Na natječaj se mogu javiti učenici koji su završili drugi razred srednjoškolskog obrazovanja u četverogodišnjem trajanju s najmanje dobrim općim uspjehom i dobrom ocjenom iz vladanja, a koji nisu stariji od 19 godina na dan početka nastave. Kandidati trebaju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost i ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, ne smiju biti članovi političke stranke i moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe.

Budućim učenicima i polaznicima Policijske škole Josip Jović u Zagrebu osiguran je smještaj i prehrana, policijska odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe, dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a po završetku i sigurno zaposlenje.

zip.com.hr/ Foto: PU krapinsko-zagorska 06.07.2024.

Continue Reading

Aktualno