Connect with us

Društvo

Osnovna škola Matije Gupca u Gornjoj Stubici proslavila 160 godina školstva

Prigodnim programom učenika osnovne i glazbene škole svečano je obilježeno 160 godina školstva u Gornjoj Stubici.

Svečanost je održana jučer u školi na kojoj su uz učenike i djelatnike prisustvovali brojni uzvanici koji su uveličali samu 160. obljetnicu. Goste je na početku pozdravila ravnateljica Sanja Knezić, a iskrene čestitke izrazili su i načelnik Jasmin Krizmanić te zamjenica župana Jasna Petek, koja je također školi uručila Zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije.

Na svečanosti je istaknuto kako je kroz 160 godina u školi radio veliki broj učitelja koji su ostavili svoj pečat te se ta tradicija i dalje njeguje. Matičnu školu i četiri područne trenutno polazi 346 učenika te u njima radi 50 učitelja, tri suradnika, osam pomoćnika u nastavi i još 13 zaposlenika. 

Naglašeno je kako su neki od budućih ciljeva svakako obnova stare škole kod Gupčeve lipe koja je stradala u potresu. Trenutno je u izradi projektno-tehnička dokumentacija te je najavljeno da će se tamo, nakon završetka obnove preseliti glazbena škola. Isto tako su posljednjih godina energetski obnovljene područne škole Hum Stubički i Sveti Matej te matična škola, a u planu je i obnova Područne škole Dobri Zdenci te se čeka i odluka o novoj sportskoj dvorani. 

Ravnateljica škole Sanja Knezić podijelila je i prigodne zahvalnice institucijama s kojima škola surađuje svih ovih godina, Krapinsko – zagorskoj županiji, Općini Gornja Stubica, Župi svetog Jurja, Dječjem vrtiću JUREK te TZP Donja Stubica i Gornja Stubica.

zip.com.hr 13.05.2023.

Continue Reading

Aktualno