Connect with us

Društvo

OŠ Ante Kovčića u Zlataru svečano obilježila svoj dan i 170. obljetnicu rođenja Ante Kovačića

Kao što se nastavna godina bliži kraju, mnoge osnovne škole obilježavaju svoj dan prigodnim programima. Tako je u petak svečano obilježen i Dan Osnovne škole “Ante Kovačića” u Zlataru.

U školskoj sportskoj dvorani održan je bogat program sastavljen od glazbenih, plesnih i literarnih točaka koje su učenici pripremili sa svojim učiteljima. Ove godine, program je bio poseban zbog važnog jubileja. Ravnatelj škole, profesor Marijan Posarić, istaknuo je u svom pozdravnom govoru da se Dan škole obilježava u tjednu kada se slavi 170. obljetnica rođenja Ante Kovačića, najvećeg pisca hrvatskog realizma.

Tim povodom, u Kovačićevu rodnom kraju, Mariji Gorici, susreli su se predstavnici triju škola koje nose njegovo ime – iz Gorice, Zagreba i Zlatara. U srijedu su predstavnici tih škola položili cvijeće i upalili svijeće na grobu Ante Kovačića na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Ravnatelj Posarić je također naglasio da ovogodišnji Dan škole bilježi i 182. godinu školstva u Zlataru. Na kraju programa, podsjetio je prisutne na uspjehe učenika u raznim natjecanjima. Ove godine, učenici škole natjecali su se u čak 13 predmeta i sudjelovali na trima smotrama. Troje najuspješnijih učenika, koji su postigli prva tri mjesta na županijskim natjecanjima ili sudjelovali na državnim natjecanjima, dobili su pohvalnice i prigodne darove.

Pohvaljeni učenici su:

  • Ema Runjak (3. mjesto na županijskom natjecanju iz fizike, mentorica Mirela Lebić Popov),
  • Ela Vlahek (3. mjesto na županijskom natjecanju iz biologije, mentorica Martina Kurečić Mijatović i 3. mjesto na županijskom natjecanju “Čitanjem do zvijezda” u kategoriji Kreativni uradak, mentorica Maja Burek),
  • Martin Brčić (2. mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, mentorica Petra Kolar; 1. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike, mentorica Nina Posarić; i 13. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, mentorica Petra Kolar).

Učenicima i djelatnicima škole na ostvarenim uspjesima čestitala je gradonačelnica i saborska zastupnica Jasenka Auguštan Pentek.

zip.com.hr 08.06.2024.

Continue Reading

Aktualno