Connect with us

Obrazovanje

Novo strukovno zanimanje – Tehničar 3D tehnologije – javno savjetovanje u tijeku

Javno savjetovanje za novo zanimanje u strukovnim školama – Tehničar 3D tehnologije i to u obrazovnom sektoru Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija je u tijeku.

Kako piše portal srednja.hr , ovo nije prvi kurikulum koji je baziran na principu modula, ali je prvi koji je u cijelosti izrađen po novoj metodologiji i to za potpuno novo zanimanje.

U kurikulumu je raspisano koji su općeobrazovni predmeti ostali kao takvi, a svi strukovni predmeti su zapravo postali moduli. Prema planu Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, modularna nastava trebala bi zaživjeti u svim strukovnim školama u Hrvatskoj početkom školske godine 2024./2025. i primijeniti se i na postojeća i na nova zanimanja poput ovog.

Učenici bi imali općeobrazovne predmete i strukovne module, a program za ovo novo zanimanje trajao bi četiri godine. Novi program provodio bi se na dvije razine kvalifikacije, 4.1 i 4.2., iz ASOO-a, pojašnjavaju da bi kvalifikacija razine 4.1 obuhvaćala općeobrazovni i strukovni dio strukovnog kurikuluma, s postocima raspoređenim prema trajanju obrazovanja. Više informacija potražite na www.srednja.hr

zip.com.hr/srednja.hr 31.01.2024.

Continue Reading

Aktualno