Connect with us

Kultura

ŽVA FIOLA predstavlja svoj novi nosač zvuke ove nedjelje u Gornjoj Stubici

Ženski vokalni ansambl Fiola u nedjelju, 18. prosinca u crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici predstavit će svoj četvrti nosač zvuka “U srcu majke Marije”.

U nedjelju, 18. prosinca, na svetoj misi u 17 sati naš ŽVA FIOLA predstavit će svoj novi nosač zvuka „U srcu majke Marije“ i održati prigodni koncert. Radi se o tradicionalnim proštenjarskim pjesmama našeg kraja posvećenim Djevici Mariji. Upravo ovim novim, 4. nosačem zvuka, ŽVA Fiola obilježava 22 godine glazbenog djelovanja.

Svečanu svetu misu predslavit će mons. Zlatko Koren, kanonik i rektor zagrebačke katedrale, a ujedno će na tu svetu misu Odred izviđača Savski Gaj iz Zagreba, 19-ti puta donijeti Betlehemsko svjetlo mira.

Fiole djeluju u istom sastavu od 2000. godine, ovo je njihov četvrti nosač zvuka, a tijekom 22 godine djelovanja članice su u svojim nastupima postigle visoku umjetničku razinu.

Ansambl njeguje i promovira a cappella  pjevanje i slobodno ga se može smatrati predvodnikom ovakve vrste pjevanja u Krapinsko- zagorskoj županiji. Repertoar im se sastoji od djela ozbiljne i sakralne glazbe, zagorske popevke te domaće i strane pop skladbe i evergrina u obradama pisanima posebno za njih.

zip.com.hr 17.12.2022.

Continue Reading

Aktualno