Connect with us

Civilno društvo

“ŽENE ZA ZAGORJE 3” – potpisan ugovor vrijednosti 1,48 milijuna kuna za nastavak projekta i zapošljavanje 30-ak nezaposlenih žena

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Krapina u ponedjeljak, 12. prosinca 2022. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Žene za Zagorje 3” .

Ugovor je potpisao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović, partneri na projektu su Udruga invalida rada Krapina i jedinice lokalne samouprave s područja provedbe, odnosno Grad Krapina, Općina Đurmanec, Općina Petrovsko i Općina Radoboj, kao i obavezni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina i Centar za socijalnu skrb Zabok.

U sklopu projekta bit će zaposleno 30 nezaposlenih žena koje će pružati potporu i podršku za 180 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, a cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, njihovim zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, što će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.482.738,68 kuna, za što će se dodijeliti bespovratna sredstva u 100-postotnom intenzitetu potpore, a trajat će osam mjeseci i provodit će se na području četiri jedinice lokalne samouprave – grada Krapina te općina Đurmanec, Petrovsko i Radoboj, odnosno na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Krapina. Projekt je prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za otvoreni trajni poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, u sklopu ESF Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ 

zip.com.hr 13.12.2022.

Continue Reading

Aktualno