Connect with us

Kultura

Za kraj tjedna u Jesenju odlična Dramska večer u organizaciji AKUD-a “Žensko kazalište” Gornje Jesenje – FOTOGALERIJA

U nedjelju, 23. lipnja 2024. godine u Domu kulture u Jesenju održala se odlična Dramska večer u sklopu proslave Dana Općine Jesenje, a u organizaciji AKUD-a “Žensko kazalište” Gornje Jesenje.

Tijekom večeri prepunu dvoranu zabavljali su članovi dramske skupine KUD-a “Naša Lipa” iz Tuhlja kratkim skečevima pod nazivom “Kak je, tak je”.

Nakon odličnih izvedbi gostiju, na pozornicu su došle i dramske skupine iz Osnovne škole Gornje Jesenje. Svojim pripremljenim skečevima osnovnoškolci su pokazali da nema bojazni da će AKUD “Žensko kazalište” ostati bez podmlatka.

Pavica Iveković, voditeljica dramske družine KUD-a „Naša Lipa“ iz Tuhlja kazala je kako njihov KUD djeluje već četvrt stoljeća.

– U tijeku je i izrada monografije, veselimo se tome jer će ona zapisati sve što smo u 25 godina prošli. Dramska družina djeluje gotovo cijelo to vrijeme osim jednog malog kratkog predaha, do sad smo postavili preko 20-tak predstava. Ovo što ste vidjeli danas u ovom sastavu je 10-tak članova koji vole dramski izražaj, dosta tu talentirani i baš nam je zabavno na probama i drago mi je da su se okupili – rekla je Iveković dodavši kako dio njih dolazi iz osnovne škole kada su se okupljali u kajkavskoj družini gdje im je bila učiteljica.

-Danas smo izveli predstavu „Tak je kak je“, jedna priča koja je nastala na motivima komedije Ratka Bjelčića. Malo smo adaptirali, prilagodili i dodali tekst, dopisali songove koje ste čuli na početku i na kraju. Priče su iz svakodnevnog života, govore o svemu onome na što čestom padamo, a to su stereotipi, lakovjernosti i podvojenosti – pojasnila je Iveković.

Jedan od večerašnjih glumaca, član KUD-a “Naša Lipa” Tuhelj je i Tomislav Gmajnečki, kazao je kako je u dramskoj sekciji KUD-a već više od 10 godina.

-Ekipa je mlađa, krenuli smo iz početka, trudimo se i mislim da je ova predstava malo jednostavnija od prošlih. Glumim likove Milana i Josipa – imali smo nekoliko skečeva sa tematikom „Tak je kak je“, pokazali smo što se sve može izvući i iz neugodnih i iz ugodnih situacija i vjerujem po reakciji publike da je bilo dobro – poručio je Gmajnečki.

Da se polako završavaju aktivnosti povodom proslave Dana Općine, Župe i Škole u Jesenju, potvrdio je Dario Cvrtila, načelnik Općine Jesenje.

-Dani općine započeli su već prošlog vikenda kada smo imali sportska događanja, ovaj
vikend je bio rezerviran za kulturni dio također obogaćen i Dječjim danom. Današnji dan osim
misnog slavlja i proštenja kojim smo proslavili našeg zaštitnika Sv. Ivana, uz zajednički ručak
nastavili smo sa popodnevnim druženjem svih mještana. Naravno, popodne smo obilježili tradicionalnim Dječjim danom, a večer je bila rezervirana za Dramsku večer koju su nam uveličali gosti iz Tuhlja – kazao je Cvrtila te naglasio kako ih sutra još čeka Svečana sjednica i time će završiti ovogodišnja proslava Ivanja u Jesenju.

sleljak/kleljak/zip.com.hr 23.06.2024.

Continue Reading

Aktualno