Connect with us

Društvo

Veliki stolnoteniski spektakl u Krapini – započelo 15. otvoreno prvenstvo Grada Krapine i 12. Memorijal Ivica Švaljek!

U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina danas je svečano otvoreno 15. otvoreno prvenstvo u stolnom tenisu Grada Krapine te 12. Memorijal Ivica Švaljek.

Branko Krkalo, predsjednik Stolnoteniskog kluba Zagorec Krapina istaknuo je kako se danas u Krapini provodi 15 po redu natjecanju u stolnom tenisu u organizaciji sa Stolnoteniskim savezom Hrvatske, a 12. Memorijal Ivice Švaljeka.

– Momčadi iz cijele Hrvatske te je oko 350 djece prijavljeno do sada za ovaj turnir i ja se nadam da bi to trebalo biti sve u redu i trebalo proći onako kako smo si željeli. Pobijedit će vjerojatno najbolji, a ja im želim od sveg srca da to ostvare. Ja bih volio da budu naši Krapinčani, ali ako ne bude išlo, prihvatit ćemo i druge – rekao je Krkalo te je dodao kako su njihovi igrači izuzetno kvalitetni te je Krapina trenutno u samom vrhu stolnog tenisa u Hrvatskoj.

Kazao je kako je u klubu trenutno 15 aktivnih članova s kojima održava redovne tjedne treninge, a u budućnosti se nada da će ostvariti sve zacrtane ciljeve.

Međunarodni sudac u stolnom tenisu, Boris Buzjak rekao je kako se suđenjem bavi više od 30 godina, a na današnjem će turniru paziti na red i disciplinu svojim profesionalnim suđenjem.

– Vodim ovaj turnir je već nekih desetak godina i moram priznat da je najljepši i najbolji turnir u Hrvatskoj, bez lažne skromnosti. Istina je da Krapinčani u zadnje vrijeme stvarno postižu sve bolje i bolje rezultate, pogotovo mala Sara Riveti, koja gura na svim poljima, međutim i kompletan klub s Brankom Krkalom, a podrazumijeva se da su široka baza i dobar radim automatski odlični rezultati – kazao je Buzjak.

Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović istaknuo je kako već tradicionalno Stolnoteniski klub Zagorec Krapina organizira Memorijalni turnir Ivica Švaljek, isto kao što organizira i festivalski turnir, a podrazumijeva se grad Krapina to podupire.

– Ono što mi je posebno drago danas ovdje da vidimo punu dvoranu mladih stolnotenisača, to je ono što nam daje vjeru da će se još dodatno uključiti i više djece i da se taj sport popularizira, jer znamo u današnjem vremenu vrijeme koliko je bitno, dakle da mladi izađu i maknu se od računala i da se bave sportom i fizičkom aktivnošću – istaknuo je Gregurović.

Naglasio je kako se trude da cijelo područje Grada Krapine bude što bolje sportski i rekreativno ostvareno, a za sportski centar u Podgori ističe kako se uskoro kreće u projektiranje.

– Radi se još određene analize, a u procesu smo također i otkupa zemljišta, dakle, za proširenje samog centra. Ono što bi u Podgori trebalo biti, evo kroz koji dan će se raspisati natječaj za projektiranje je kuglane, dakle da opet vratimo kuglanu. Također, u pripremi je raspisivanje natječaja za projektiranje sportske dvorane, koja bi trebala biti prostori za stolnoteniski klub, ali i za borilačke sportove – rekao je Gregurović te je dodao kako se nada da će se jednog dana tamo održavati natjecanja.

Kazao je i kako se kreće u projektiranje malonogometnog igrališta, a priprema se i projekt za trim staze oko samog sportskog centra te bi Podgora trebala postati dom svim sportašima i sportašicama.

Puno sreće stolnotenisačima!

lleljak/zip.com.hr 09.03.2024.

Continue Reading

Aktualno