Connect with us

Najave i događanja

Utrku Snježne kraljice danas otvara Slovenka Ana Bucik – jučer izvučeni startni brojevi

U Zagrebu je ispred Hrvatskog narodnog kazališta održana ceremonija izvlačenja startnih brojeva za prvu utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ u 2023.

Najbolje slalomašice svijeta stigle su na izvlačenje brojeva u pratnji likova iz drama, opera i baleta HNK, a uživo su ih pozdravili ljubitelji skijanja koji su se okupili ispred Zdenca života. Slika ovogodišnjeg izdanja izvlačenja brojeva koje na ovaj način uz sport promovira i kulturu Zagreba, putem dijelova snimki koje će se emitirati u izravnom prijenosu utrka stići će i do brojnih gledatelja širom svijeta.

Ovogodišnje, 17. izdanje Snježne kraljice, otvorit će Slovenka Ana Bucik koja će se boriti za svoje prve sljemensko postolje. Trenutno vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin, nastupit će sedma na Sljemenu. Ona je već četiri puta bila okrunjena Snježnom kraljicom, a nedavnom pobjedom u austrijskom Semmeringu stigla je do svoje 80. pobjede u Svjetskome kupu te 50. slalomske pobjede u karijeri. U borbi za krunu je i Slovakinja Petra Vlhova, prošlogodišnja sljemenska pobjednica, koja će startati druga te se boriti za svoju četvrtu uzastopnu pobjedu na Sljemenu.

Naše predstavnice Leona Popović i Zrinka Ljutić ove sezone nižu odlične rezultate i nalaze se na 9. i 10. mjestu svjetskog slalomskog poretka. Na Sljemenu će Leona nastupiti 13., dok će Zrinka startati 17.

Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2023. na rasporedu su 4. i 5. siječnja kada će se najbolje svjetske slalomašice boriti za bodove, titulu i krunu. Prva utrka ženskog slaloma održat će se danas (srijeda) 4. siječnja s početkom prve vožnje u 12.30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica starta u 16.30 sati.

Drugi ženski slalom na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja u nešto kasnijem terminu, pa će tako prva vožnja započeti u 15 sati, a druga u 18 sati.

zip.com.hr/snowqueentrophy.com 04.01.2022.

Continue Reading

Aktualno