Connect with us

Društvo

U sklopu Ljeta u Mariji Bistrici na središnjem se trgu okupilo 20 umjetnika-pogledajte koja vas događanja očekuju dalje

U sklopu manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici”, u subotu, 22. lipnja održana je Treća Ljetna bistrička likovna kolonija.

Umjetnici su se prije podne okupili u Mariji Bistrici te su na središnjem trgu krenuli sa stvaranjem umjetničkih djela.

Sudjelovalo je dvadeset umjetnika: Zvonko Pižir, Damir Lukina, Juraj Lukina, Radmilo Mihajlović, Edina Šalić, Darinka Uzel, Mira Ivanković, Nevenka Vlašić, Robert Hikelman, Petra Šoltić, Petra Šoban, Vladimir Šuk, Drago Cvijetić, Mladenka Mikulec Šimunec, Birgit Brlečić Pavlek, Ivan Čukelj, Lorena Škuranec, Andrea Pezić i Ivana Gregurović te voditelj kolonije Željko Perešin.

Navečer je u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica otvorena izložba radova nastalih na trgu. Nekoliko riječi o izložbi rekao je Darko Bubanko, pozdrave je uputio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, a svima je zahvalio i na kraju izložbu otvorio Željko Perešin.

Na otvorenju je nastupio ŽVS ”Maria” Udruge Stav.

Izložbu možete posjetiti u radnom vremenu knjižnice do kraja ljeta.

”Ljeto u Mariji Bistrici” nastavlja se prvi vikend u srpnju.

KUD ”Laz”, koji ove godine slavi 20. obljetnicu, organizira ”Dane folklora i zabave Laz 2024.”.

U subotu, 6. srpnja održat će se Večer folklora, gdje će nastupiti Folklorna sekcija “Kraluši” Petlovac-Baranja, te KUD-ovi “Stative” Karlovac, “Meteor” Hraščina, “Prigorski Zdenec” Vidovec, “Strmec” i “Kašina”, a goste će zabavljati grupa “Bonaparte”.

U nedjelju je na rasporedu i događanje u organizaciji PD ”Grohot” Marija Bistrica, ”Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice”. Okupljanje je do 9 sati na početku Šetnice ”Za dušu i tijele Mirko Fulir”, a nakon obilaska šetnice organizirano je i završno druženje.

Od 18 sati na rasporedu je Dan dječjeg stvaralaštva, pjesme i tambure gdje će nastupiti Mali TS KUD-a Laz, KUD “Kašina”, ŽVS “Ježice”, TO “Črni Tomaši” i TO “Dragutin Domjanić”.

Okupljene će zabavljati “Dinacordi-Luna” band.

zip.com.hr/foto: rmb.hr 25.06.2024.

Continue Reading

Aktualno