Connect with us

Najave i događanja

U Krapini otvorene 23. Sportske igre učenika-“Najvažnije je djecu učiti kako zdravo živjeti i njegovati sportski duh”-poručila zamjenica Petek

Danas, 25. lipnja u Srednjoj školi Krapina održano je otvorenje 23. Sportskih igara učenika. Igre su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, a sve u organizaciji Društva sportskih igara učenika.

Sportske igre učenika otvorila je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

Radovan Cesarec, tajnik Društva sportskih igara učenika rekao je kako je ove godine do sad u projekt uključeno 10 osnovnih škola da preko 1.140 djece.

-Za sad imamo 300 prijava, a one su otvorene do 1. srpnja. Tradicionalno imamo 13 sportova-rekao je Cesarec istaknuvši kako su Krapinske Toplice ponovo super domaćin.

Smatram da interes za sport i dalje postoji, ali nije kao nekada kada smo imali preko 1.000 djece, ali moramo uzeti u obzir i da je bila corona, da se djeca više ne bave toliko sportom-kazao je tajnik rekavši kako su sad neka druga vremena.

Kako je Društvo osnovano prije 23 godine sa idejom da se učenicima srednjih i osnovnih škola nakon nastave pruži mogućnost bavljenja sportom kao alternativom nekim drugim društveno neprihvatljivim aktivnostima rekao je predsjednik Društva Nenad Sikirica.

Mi ovdje prvenstveno idemo prema djeci koja manje sudjeluju u sportskim aktivnostima. Imamo mi ovdje i jake ekipe, no nama je cilj da se ovdje okupe djeca koja inače nisu u klubovima, a željeli bi se bavit sportom. Smatram da smo to uspjeli, imamo i ljetni i zimski dio manifestacije-rekao je Sikirica napomenuvši kako je nešto manji interes za sportom općenito u državi.

Ovo je vrlo bitna manifestacija koja privuče one koji se bez nje možda ne bi uopće bavili sportom, a pogotovo današnja manifestacija kada sudjeluju djeca iz vrtića koje se pokušava motivirati na bavljenje sportom.

Mislim da nije samo stvar u Coroni da se ljudi manje bave sportom, nego i u društvenim mrežama. Njima se pruža mogućnost da se bave i nečim drugim osim sporta. Djeci treba omogućiti da se bave sportom jer nije više kao nekad-zaključio je Sikirica napomenuvši kako treba imati i profesionalan odnos prema sportu kako bi ga djeca zavoljela.

Zamjenica župana KZŽ Jasna Petek istaknula je kako je ovo jedan odličan projekt koji se provodi već 23. godinu za redom provodi.

-Preko 20.000 djece i mladih uključeno kroz sve ove godine. Ono što je najveća vrijednost je ta da se djeca od najranije dobi uče kako zdravo živjeti, njeguju sportski duh i zaista mi je jako drago što su uključena djeca od vrtićke dobi pa skroz do srednje škole-rekla je Petek napomenuvši kako je Krapinsko-zagorska županija sa velikim zadovoljstvom iz godine u godinu pokrovitelj ovog projekta.

mstužić/zip.com.hr 25.06.2024.

Continue Reading

Aktualno