Connect with us

Društvo

Svoja vrata povodom 19. Noći muzeja otvorio je i Muzej oldtimera Presečki!

Među brojnim posjetiteljima koji su u sklopu 19. Noći muzeja obišli bar jednu od otvorenih 260 muzejskih ustanova u Hrvatskoj bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je posjetio Muzej oldtimera Presečki.

– Hvala obitelji Presečki što se pridružila Noći muzeja i našim sugrađankama, ali i gostima iz drugih krajeva Hrvatske otvorila vrata svojeg muzeja. Ovdje možemo vidjeti zaista impresivnu zbirku starih automobila i motora, drago mi je što ima puno posjetitelja, a posebno obitelji s djecom – istaknuo je tijekom obilaska župan Željko Kolar i zahvalio svim ustanovama s područja Krapinsko-zagorske županije koje su se uključile u 19. Noć muzeja.

– Moram priznati da sam malo razočaran što se Muzeji Hrvatskog zagorja već drugi put za redom nisu uključili. Ne znam koji je razlog toma, a budući da su pod ingerencijom Ministarstva kulture i medija ni ne mogu ulaziti u tu njihovu politiku. Mogu dakako reći, da su u našoj ingerenciji onda bi sve njihove sastavnice večeras imale otvorena vrata – poručio je župan Kolar.

Noć muzeja organizira Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama, a 19. Noć muzeja koncipirana je kao dinamična manifestacija s fokusom na važnu ulogu muzeja u zajednici i posebno u tom kontekstu razvoj Nove publike, novih programa i razvoj muzeja, na dobre i pozitivne muzejske prakse, različite suradnje muzejskih i drugih institucija s organizacijama civilnog društva, razmjenu znanja i općenito razvijanje partnerstva.

zip.com.hr /KZŽ/ 27.01.2024.

Continue Reading

Aktualno