Connect with us

Društvo

Svjetski dan fizioterapije obilježen u SB Krapinske Toplice

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je u petak, 8. rujna 2023. godine, obilježen Svjetski dan fizioterapije.

Ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana fizioterapije u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice fokusirali su se na artritis, s detaljnim osvrtom na neke oblike upalnog artritisa, uključujući reumatoidni artritis i aksijalni spondiloartritis.

Tako su u bolničkom parku i predvorju Bolnice djelatnici postavili edukacijski pult te pacijente i prolaznike educirali o važnosti tjelesne aktivnosti, hodanja i općenito vježbanja.

Također su demonstrirali pravilno izvođenje vježbi, mjerili jačinu stiska šake te educirali o samopomoći kod kontrole boli, oteklina i ukočenosti.

Među brojnim okupljenima na prostoru obilježavanja  Svjetskog dana fizioterapije bili su i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Danijel Javorić Barić, predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta Mirjana Grubišić te zamjenica župana Jasna Petek koja je svim fizioterapeutima i fizioterapeutkinjama čestitala Svjetski dan fizioterapije.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana fizioterapeuta održano je i online predavanje za fizioterapeute na temu reumatoidni artritis, magistre fizioterapije Andreje Ščukanec.

zip.com.hr 08.09.2023.

Continue Reading

Aktualno