Connect with us

Najave i događanja

“Steći znanje u IT sektoru danas je neprocjenjivo” – polaznici HEALTH IT akademije susreli se s poslodavcima u Poduzetničkom centru KZŽ

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije organizirao je u ponedjeljak, 06. ožujka u sklopu HEALTH IT akademije NETWORK SPEED DATE- spajanje polaznika koji su stekli nove vještine i znanja s potencijalnim poslodavcima.

Denis Ranogajec, zamjenik direktorice Poduzetničkog centra KZŽ uvodno je pozdravio i polaznike i poslodavce i pojasnio način na koji funkcionira “speed dating“: “Ovo je jedan od dva temeljna događanja u HEALTH IT akademiji, nadam se da su se kandidati uspjeli pripremiti da se na adekvatan način predstave poslodavcima u ograničenom vremenu” – kazao je Ranogajec te napomenuo da sve aktivnosti u sklopu akademije završavaju do kraja ovog mjeseca.

Kako je kazao predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić sama podloga ovog programa je jedna od mjera HZZ-a “osposobljavanje na radnom mjestu”: “Smatramo da je ovaj način iskorištavanje te mjere jedan od najboljih načina. Do sad smo imali na području KZŽ-a 3 ili 4 korištenja ove mjere, ali ovo je zapravo najbolji način jer ono što dobivate je neprocjenjivo – a to je znanje naročito u IT sektoru” – rekao je Vukmanić i poželio svim polaznicima uspješno predstavljanje poslodavcima.

Karlo Magdić, predavač developerima i organizacijski voditelj IT akademije pojasnio je prisutnima cijeli koncept, obzirom da su na današnjem događanju bili osim polaznika i predstavnici poslodavaca: “Krenuli smo prva tri tjedna s uvodnim predavanjima i što znači napraviti promjenu karijere u IT industriju vezanu uz HEALTH, kompletirali smo glavne koncepte. U slijedećih 9 tjedana naši polaznici, koje imamo podijeljene u dvije grupe u analitičare i developere, tijekom 9 tjedana specijalizirali su se u svojem fokusu, a nakon toga odradili su i praktični dio” – pojasnio je Magdić te poželio svima sreću u razgovoru sa potencijalnim poslodavcima.

Armando Serdarušić, zadovoljan je stečenim znanjima jer nije imao IT iskustvo, a uspio je pohvatati neke osnove, te preporučio svima da se ubuduće prijave: “Član sam tima analitičari i konzultanti, danas imamo “speed dating” – susrećemo se sa firmama iz zdravstvene branše, razgovaramo s njima kratko da vidimo da li smo dobri jedni za druge u perspektivi. Za daljnje planove nisam siguran, možda se zaposlim negdje, ali možda i otvorim nešto svoje.

Lorena Blažinić, prvostupnica je sociologije u traženju posla i zadovoljna je što je sudjelovala u ovoj akademiji: “Zanima me rad u timu i rad s korisnicima i to me privuklo da se prijavim. Naučili smo stvarno puno toga u relativno kratkom vremenu. Počeli smo upoznavati poslodavce, a u budućnosti nadamo se svi dobrom zaposlenju, poslu na kojem možemo napredovati i nadograđivati svoje vještine i možda se profilirati i odlučiti u kojem smjeru bi krenuli sa poslovnom karijerom.”

Zvonimir Gretić, također jedan od polaznika ove HEALTH IT akademije uvijek je osjećao neku ljubav prema informatici i žar za novim tehnologijama, pa mu je ovo jako pozitivno iskustvo: “Stvarno jedna odlična stvar za Krapinsko-zagorsku županiju, a i za mene, za moj osobni razvoj. Danas je networking među ljudima izuzetno bitna stvar, bez toga se ne može i veselim se upoznavanju danas sa poslodavcima. U budućnosti se mislim zaposliti i napraviti nešto novo”.

HEALTH IT akademija daje nezaposlenim osobama znanja i priliku da pronađu radno mjesto u tvrtkama koje rade na informatičkim rješenjima za zdravstveni sustav, u samom zdravstvenom sustavu, ili za pokretanje vlastitog poslovanja.

sleljak/zip.com.hr 06.03.2023.

Continue Reading

Aktualno