Connect with us

Društvo

“Snajka: Dnevnik očekivanja”-dokumentarac o hrvatsko-romskom paru prikazuje se u Zaboku

U srijedu, 12. lipnja u Polanoviću u Zaboku čeka vas zanimljiv participativno-opservacijski dokumentarac o hrvatsko-romskom paru.

Prikazivanje filma počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

U filmu je riječ o Tei i Mirsadu, njihovoj kćerki Fridi i pokušaju zajedničkog života, razapetog između pritisaka obitelji i kompromisa na koje su oboje spremni pristati.

Mirazi koje su dobili ekonomski su i kulturalno praktički nespojivi pa je pred njima nezahvalan izazov balansiranja vlastite obiteljske prtljage, prikvačene kao ostavština prošlih generacija na putu između Hrvatske i Kosova.

Povezani željom da pronađu rješenje za nerealna očekivanja svojih obitelji, Tea i Mirsad upustiti će se u kompleksnu igru prilagodbe što će se u konačnici pokazati utegom u njihovoj vlastitoj intimi.

Ovaj izuzetno osoban film razotkriva niz obiteljskih rituala, tradicijskih stereotipa, pa i kulturnog rasizma, u kojima dvoje zaljubljenih pokušavaju pronaći pravu mjeru između zadovoljavanja slike koju o njima imaju njihovi roditelji i potrebe da zadrže svoje autentično ja i žive prema vlastitim vrijednostima.

Tea i Mirsad će roditeljima uporno pokušavati biti poslušna djeca, a svojoj kćerkici Fridi slobodoumni mama i tata što se čini kao nemoguć zadatak, unatoč svoj ljubavi.

U slučaju lošeg vremena projekcija će se održati u Zelenoj dvorani.

zip.com.hr 10.06.2024.

Continue Reading

Aktualno