Dani okusa hrvatske tradicije traju od 18. – 28. studenog 2022. u cijeloj Hrvatskoj, a u 12 zagorskih restorana možete uživati u lokalnim jelima pripremljenim na tradicionalan način i od tradicionalnih namirnica.
Od ovog petka 18. studenog 2022. godine počinju treći nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.
Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 11 dana u 101 ugostiteljskom objektu moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje tri slijeda.
U Danima okusa hrvatske tradicije sudjeluje 12 zagorskih restorana: Restoran Bistricza, Restoran Dvorac Mihanović, Seosko domaćinstvo Grešna gorica, Klijet Lojzekova hiža, Restoran Magdalena, Restoran Purga, Pansion Rody, Restoran, pub i klub Temple bar, Restoran Villa Zelenjak – Ventek, Vinarija & Pansion Vuglec breg, Restoran Zaboky i Klet Zagorski dvori.
Zavirite u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i već od 95,00 kn uživajte u slijedu od tri ili više tradicijskih jela. Kako biste rezervirali svoje mjesto na vrijeme svakako pregledajte i menije te odaberite svoju bajku na stolu.
ŽeljkoKolar, župan i predsjednik Turističke zajednice KZŽ
Župan i predsjednik Turističke zajednice KZŽ ŽeljkoKolar čestitao je svim sudionicima u projektu s područja Krapinsko – zagorske županije, naglasivši da njihovo aktivno sudjelovanje u projektu puno znači za daljnju promociju turizma u županiji: “Svi vi zajedno stvarate bajkovitu sliku našeg Zagorja. Svatko je jedan mali kotačić Zagorja kao destinacije, unutar koje svatko sa svojom kvalitetom i svojom specifičnošću ponude privlači svoje goste. Jedna od naših glavnih prednosti je ta što mi imamo kvalitetan cjelogodišnji turizam, i tu vi dajete svoj velik doprinos, jer kroz čitavu godinu nudite domaće specijalitete i gost koji dolazi u Zagorje zna da u koje god doba dana dođe da će dobiti kvalitetnu uslugu, kvalitetnu hranu i izvrsna zagorska vina. Mi smo inače jedini u Europi koji imaju zaštićen praktički čitav meni; imamo europsku zaštićenu oznaku za puricu, mlince, zagorske štrukle i Zagorski bagremov med, a sad radimo i na tome da na isti način zaštitimo autohtone zagorske sorte vinove loze“, rekao je župan Kolar.
„Ponosan sam i na činjenicu da smo svi zajedno vrlo uspješno brendirali destinaciju ‘‘Zagorje bajka na dlanu”, što je bio jako zahtjevan i opsežan posao, koji nije išao preko noći, no trud se isplatio, jer iz godine u godinu bilježimo kontinuirani rast u broju dolazaka i noćenja, zbog čega i jesmo lideri kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj“, – zaključio je župan Kolar.
Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.
Neophodni kolačići
Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.
Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.