Connect with us

Najave i događanja

Red sporta, red kulture ovaj vikend u Kumrovcu

Najavljujemo nekoliko kulturnih i sportskih događanja u Kumrovcu koje zajednički organiziraju Općina Kumrovec i Muzeji Hrvatskog Zagorja.

Pred nama je manifestacija Zagorska svadba, ove subote, 15. lipnja s početkom u 16,00 sati na prostoru Muzeja “Staro selo” Kumrovec. Ove godine prezentirati će se segment MAŠKARI uz legendarne Optimiste Zagorja, Etno udrugu Zipka, učenike Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec.

Uz ovu tradicionalnu manifestaciju u 15,30 sati otvorit će se izložba “Kinč u narodnim običajima”, te će uz izložbu biti organizirana radionica “Svadbeni kinč”.

Kako je kazao načelnik Općine Kumrovec, Robert Šplajt, započelo je i vrijeme za razna sportska događanja.

– Započinje i vrijeme nogometa, pa vas tako u Kumrovcu očekuje Dinamov nogometni kamp za djevojčice i dječake 2008.- 2017. godište koji će se održati 22./23./24. i 25. lipnja 2024. u Kumrovcu, na stadionu u Razvoru. Moram također spomenuti, još malo nogometa i to u organizaciji našeg Sportskog društva Kumrovec. 12. Memorijalni malonogometni turnir BORIS MUTIĆ održat će se 29. lipnja ove godine, još uvijek su prijave u tijeku – kazao je Šplajt te pozvao na sva događanja napomenuvši kako i dan prije turnira Boris Mutić imaju organiziran kulturni program.

-U suradnji sa GFUK-om i po Kumrovcu odigrat će se predstava “Kaj je ljubav?” na otvorenoj pozornici stare jezgre Kumrovca, na prostoru Muzeja “Staro selo” Kumrovec u petak, 28. lipnja 2024. s početkom u 21,00 sat. Dobrodošli – poručio je načelnik Šplajt.

sleljak/zip.com.hr 10.06.2024.

Continue Reading

Aktualno