Connect with us

Najave i događanja

Radionica poezije i projekcija filma Noćni putnici ovog petka u POU Krapina

Povodom međunarodnog Dana žena i mjeseca frankofonije, ovog petka 10. ožujka u POU Krapina, održava se radionica poezije i projekcija filma Noćni putnici.

Povodom međunarodnog Dana žena i mjeseca frankofonije u maloj dvorani POU Krapina u
petak 10. ožujka u 19,15 sati održat će se u suradnji sa Školom stranih jezika Versus hrvatsko-francuska radionica poezije „Poleti na krilima umjetnosti riječi“, a u 20,00 sati u sklopu filmskog programa Ženijalni dani projekcija francuskog filma Noćni putnici, optimistična drama koja će nas podsjetiti na to koliko su žene spremne nositi se sa životnim izazovima.

Kino mreža čiji je Kino Krapina član, filmskim programom Ženijalni dani deveti put zaredom
slave snagu i moć žena. Program Ženijalni dani u 29 kina diljem Hrvatske donos i priče koje
slave žene, ali – najvažnije – pokazuju njihovu snagu i značaj u društvu. Ovogodišnji program Ženijalnih dana odvija se u partnerstvu s IInstitut français de Croatie u sklopu Mjeseca Frankofonije.

‘Noćni putnici’, šarmantan portret jedne francuske obitelji i filmska posveta Parizu ’80-ih sa
Charlotte Gainsbourg i Emmanuelle Béart. Nježna drama “koja nas poziva da usporimo i udahnemo život prije no što proleti” (Indiewire) prati Élisabeth (Gainsbourg) koja nakon bračnog brodoloma pronalazi svoj prvi posao u kasno noćnoj radijskoj emisiji koju vodi stroga i hladna Vanda (Béart). Koristeći arhivske snimke Pariza, specifični kolorit i teksturu slike te soundtrack uz snažne primjese elektroničkog, synth zvuka, Hers u ‘Noćnim putnicima’ piše najljepše “ljubavno pismo Parizu” (Film Verdict) i odu optimizmu osamdesetih. Projekcija u Krapini održava se u suradnji s Udrugom Tavan u okviru art kina, a programi su za sve posjetitelje besplatni.

zip.com.hr 08.03.2023.

Continue Reading

Aktualno