Connect with us

Najave i događanja

Program otvaranja Adventa u Stubakima oduševio posjetitelje

Osim koncerta koji je okupio mnogobrojnu publiku pred pozornicom, posjetitelje su oduševile atrakcije za djecu, ugostiteljska ponuda, najveće klizalište u Zagorju i brojni drugi zabavni sadržaji za sve uzraste.

Advent u Stubakima u petak je posjetio i župan Željko Kolar koji je pohvalio organizatore jer su brojniji sadržaji te prekrasan ambijent privukli velik broj posjetitelja: “Mislim da bi se mnogo veći gradovi i sredine itekako ponosili da imaju ovako organiziran advent. Siguran sam da će Stubaki kroz prosinac biti prepuni posjetitelja i gostiju, a na meni kao županu je da pozovem ljude da dođu u Stubake jer ne mogu pogriješiti s takvim izborom. Gotovo sve naše jedinice lokalne samouprave imaju, što manje, što veće proslave advenata i dale su si truda sa svojim turističkim zajednicama zajednički organizirati nešto za svoje sugrađane, a ovo u Stubakima je specifikum jer je ovdje riječ o privatnom organizatoru koji želi svojem mjestu u kojem živi, dati jedan duh Božića i samog dočeka Nove godine – rekao je Kolar te se osvrnuo na rezervacije smještaja na području županije koja je izvanredna i kapaciteti su polako popunjeni.

“Što se tiče naših dragih Zagrepčanki i Zagrepčana uvjeren sam da će oni posjetiti i svoje i naše Stubake i Mariju Bistricu. Naime, oni su nama najbrojniji tradicionalni gosti i to što se Advent odvija u Zagrebu vjerujem da neće spriječiti veliki broj njih da posjete i Advente u našim općinama i gradovima. Ovdje je jedna posebna atmosfera i štimung koji, bez obzira na sve, lepi beli Zagreb grad ne može napraviti, nego to može napraviti lepo zeleno Zagorje – poručio je Kolar.

Organizator Adventa u Stubakima, Roman Rogović podsjetio je kako je ovo druga godina zaredom da se održava Advent u Stubičkim Toplicama: “Ove godine uložili smo truda da imamo autentične kućice koje smo cijelu godinu pripremali i pobojali prema dizajnu zaštićenom UNESCO-ovom zaštitom. Potrudili smo se dovesti i posebnu pozornicu, te smo si za program dali puno truda. Pred nama je vrlo zanimljiv Advent – rekao je Rogović te nabrojao tko će sve sudjelovati u glazbeni programima.

Tako je na otvorenju svojom izvedbom oduševila violončelistica Ana Rucner uz plesačice na svili Naulipoplanda.

Još veće veselje publike bilo je kad su pozornicu preuzeli Novi Fosili. 

Klizalište je bilo prepuno, ugostiteljska ponuda sa kombinacijama moderne i tradicionalne hrane oduševila posjetitelje.

Ukoliko navratite na Advent u Stubake možete pojesti buncek burger, hot dog s kiselim zeljem, ali i wok, a ugrijati se, osim uz grijalice koje su postavljene na svakom koraku, možete i kuhanim vinom.

Što slijedi dalje u programu, pogledajte u nastavku.

sleljak/zip.com.hr 26.11.2022.

Continue Reading

Aktualno