Connect with us

Društvo

Prezentacija pripreme štrukli održana u Mariji Bistrici-pogledajte što vam dalje donosi ljetni program

Manifestacija ”Ljeto u Mariji Bistrici” ovaj vikend trebala je ponuditi dvostruki program. No, Susreti folklora u organizaciji KUD-a ”Lovro Ježek”, koji su se trebali održati u subotu, odgođeni su za 14. rujna.

U nedjelju se održalo tradicionalno događanje koje organizira Udruga “Hrvatska žena” gdje se prezentira priprema bistričkih štrukli. Događanje se održalo na središnjem trgu, a uz prezentaciju pripreme, gosti su mogli i kušati štrukle.

”Ljeto u Mariji Bistrici” nastavlja se prvi vikend mjeseca srpnja. KUD ”Laz” povodom 20. obljetnice, organizira ”Dane folklora i zabave Laz 2024.”, a održat će se dvije večeri.

U subotu 6. srpnja održat će se Večer folklora, a nastupaju: Folklorna sekcija “Kraluši” Petlovac-Baranja, te KUD-ovi: “Stative” Karlovac, “Meteor” Hraščina, “Prigorski Zdenec” Vidovec, “Strmec” i “Kašina”. Za zabavu je zadužena grupa “Bonaparte”.

U nedjelju 7. srpnja od 18 sati počinje Dan dječjeg stvaralaštva, pjesme i tambure, a nastupaju: Mali TS KUD-a Laz, KUD “Kašina”, ŽVS “Ježice”, TO “Črni Tomaši” i TO “Dragutin Domjanić”. Za zabavu na završnici zaduženi su “Dinacordi-Luna” band.

Još jedno tradicionalno događanje na rasporedu je prve srpanjske nedjelje, ove godine 7. srpnja, a riječ je događaju u organizaciji PD ”Grohot” Marija Bistrica, ”Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice”. Okupljanje je do 9 sati na početku Šetnice ”Za dušu i tijele Mirko Fulir”, a nakon obilaska šetnice uvijek se organizira i završno druženje.

zip.com.hr/foto:rmb.hr 01.07.2024.

Continue Reading

Aktualno