Connect with us

Društvo

Povodom manifestacije “Proljeće u Gupčevom kraju” posađene su “Gupčeve lipe”, a najavljena su i brojna druga događanja

Turistička zajednica Gupčevog kraja i ove godine organizator je manifestacije „Proljeće u Gupčevom kraju” koje je započelo održavanjem uskrsnih radionica, a sada su posađene i “potomci Gupčeve lipe” u Aleji lipa u Gornjoj Stubici.

U sklopu projekta „Hrvatska prirodno tvoja” ostvarena je potpora za sadnju 15 stabala u Gupčevom kraju pa su tako u Aleji lipa u Gornjoj Stubici posađeni potomci Gupčeve lipe. Vrijednost projekta je 1.580 eura te ga je u cijelosti financirala Hrvatska turistička zajednica.

Manifestacija se dalje nastavlja ove nedjelje, 16. travnja kazališnom predstavom “Hotel Nostalgija”. Predstava će se izvesti u donjostubičkoj Sportskoj dvorani, a ulaz je besplatan. Obilježavanje Dana Općine Gornja Stubica uz proslavu Jurjeva održat će se sljedećeg vikenda od 21. do 23. travnja, a 22. travnja bit će održan tradicionalan Sajam cvijeća u Parku Jure Stubičanca u Donjoj Stubici.

Drugu će se godinu za redom od 2. do 4. lipnja održati Stubica Fest u sklopu Dana Grada Donja Stubica, a utvrđen je i raznovrstan program koji će se održavati u užoj gradskoj jezgri. Period od 30. lipnja do 17. srpnja namijenjen je za manifestaciju „Ljeto u dvorcu Oršić” sa raznim koncertima i kazališnim predstavama.

Od direktorice Turističke zajednice Kornelije Vnučec doznajemo i kako je putem Fonda za udružene TZ, ostvarena potpora za sufinanciranje interaktivnog totema pored zgrade KTIC-a. Totem će biti postavljen krajem travnja i na njemu će biti predstavljena ponuda Gupčevog kraja tijekom cijele godine koja će se redovito ažurirati. 

zip.com.hr 14.04.2023.

Continue Reading

Aktualno