Connect with us

Najave i događanja

POU Zabok poziva sve na koncert Ansambla “Projekt Lazarus”

Pučko otvoreno učilište Zabok poziva sve zainteresirane na koncert Ansambla “Projekt Lazarus”, koji će se održati u utorak, 02. srpnja u 18 sati.

U okviru udruge “Hrvatski glazbeni centar” (koja je osnovana 2003. godine), na hrvatskoj i međunarodnoj glazbenoj sceni od 2013. godine djeluje profesionalni ansambl pod nazivom “Projekt Lazarus”, iza čijega se neobičnog imena krije glavni cilj njegovog djelovanja – revitalizacija hrvatske glazbene baštine, što se pokušava postići istraživanjem, promocijom te prezentacijom hrvatskih glazbenih djela.

Ansambl “Projekt Lazarus” osobito je usmjeren na prezentiranje djela koja u suvremenoj povijesti nisu ugledala svjetlo dana (ili se pak rijetko izvode), kao i onih za koja ne postoje audio ili video zapisi. U nastojanju otimanja zaboravu vrijednih spomenika ponajprije hrvatske glazbene baštine, nepresušnom vrelu potvrde pripadnosti zapadnoeuropskom kulturnom i civilizacijskom korpusu, glazbenici “Projekta Lazarus” izvode djela renesansnih, baroknih, ali i modernih kompozitora, čija su ostavština visokovrijedna, jedinstvena umjetnička ostvarenja. “Projekt Lazarus” je ostvario značajan broj koncertnih nastupa, od kojih posebno izdvajamo sudjelovanje na 12. festivalu hrvatske glazbe u Beču u St. Peterskirche 2016. godine, zatim projekt “Putevima Damjana Nembrija” u okviru kojega smo nastupili na VII. međunarodnom festivalu “Gaetano Callido” u Veneciji, tri uzastopna nastupa na Varaždinskim baroknim večerima 2017., 2018. i 2019, kao i tri uzastopna nastupa na međunarodnom Festivalu Seviqc u Brežicama 2018., 2019. i 2020. godine. Ansambl “Projekt Lazarus” je, promovirajući hrvatsku glazbenu baštinu, nastupao u Rimu, Bernu, Münchenu, Strasbourgu, kao i drugim gradovima Hrvatske i Europe

zip.com.hr 26.06.2024.

Continue Reading

Aktualno