Connect with us

Društvo

Ovogodišnje Jurjevo u Jurjevcu privuklo brojne posjetitelje

Ugodno druženje, bogat kulturni, zabavni i sportski program, odlična ponuda hrane i pića – u svemu su tome protekle sunčane i tople subote mogli uživati brojni posjetitelji na tradicionalnoj manifestaciji Jurjevo u Jurjevcu.

Manifestaciju je i ovoga puta organizirala Udruga sveti Juraj Jurjevec koja je, na zadovoljstvo
mještana i njihovih gostiju, okupila i svoje prijatelje zahvaljujući kojima je program bio još bogatiji i atraktivniji.

Posjetitelji su tako imali priliku uživati u vožnji konjskom zapregom, što im je omogućila Zagorska udruga uzgajivača konja Zabok, a mogli su se i dobro nasmijati uz komediju „Baka Sofija” o suživotu triju generacija u istom stanu koju su izveli odlični glumci Dramske udruge Kaj iz Zaboka.

Održan je i omiljeni Jurjevec Trail koji je, kao i svake godine, organizirao Zagorje Adventure Team. Nastupili su i udruga za promicanje narodne kulture Kirijales te Limena glazba Prosenik iz Zaboka, a dan je završio u dobroj atmosferi uz koncert grupe Kolege.

Načelnica Krapinskih Toplica, Gordana Jureković, više je nego zadovoljna programom, ali i
posjećenošću manifestacije.

-Ovogodišnje Jurjevo u Jurjevcu pokazalo je koliko su ljudi željni druženja i zanimljivih sadržaja i drago mi je što smo realizirati sve što smo planirali, kako bi na pravi način obilježili blagdan svetoga Jurja. Ovakve manifestacije obogaćuju društveni život naše zajednice, ali ne samo to – na višu razinu podižu turističku ponudu našega kraja i Općinu Krapinske Toplice čine atraktivnijom turističkom destinacijom – kazala je načelnica Jureković.

zip.com.hr 25.04.2023.

Continue Reading

Aktualno