Aktivizam

Otvoreni Dani općine Konjščina! Načelnica Krok: „Izložba slika Ide Domišljanović je jako snažna, a time šaljemo poruku da je i Konjščina snažna“

Otvaranjem izložbe slika likovne umjetnice Ide Domišljanović, 27. srpnja u Kulturno i turističko-informativnom centru u Konjščini započelo je obilježavanje ovogodišnjih Dana općine Konjščina koji će uz mnogobrojna kulturna, sportska i zabavna događanja, kao i svake godine, privući brojne posjetitelje.

Izložbu je uz uvodne riječi načelnice Konjščine Anite Krok prigodno otvorio bend „Double D“ s vokalnom pratnjom predsjednice Općinskog vijeća Općine Konjščina Ines Debelić. Odsvirali su nekoliko pjesama hrvatskih estradnih diva poput Zdenke Kovačićek i Radojke Šverko.

O samoj izložbi govorila je i autorica Ida Domišljanović. Zaključila je da nakon shematski
obrađenih lijepih djevojaka koje gledamo po društvenim mrežama, postoji neka pozadina i druga priča o ženama. Zahvalila se načelnici Krok i svim prisutnima zaželjela uživanje u izložbi.

-Nakon što smo ovu istu izložbu prije nekog vremena postavili u Ludbregu, drago mi je da je naišla na tako dobar odaziv kod publike i što danas ljudi slike mogu pogledati i u Konjščini. Ženama su se kroz povijest bavili mnogi umjetnici. Ovo su zapravo više plakati, odnosno slike poprimaju aktivistički kontekst – rekla je autorica izložbe Domišljanović.

Načelnica Anita Krok impresionirana je izložbom jer je autorica pokazala da žena nije samo objekt, nego i um te dodala da joj je to motivacija jer, primjećuje, nije lako biti žena na dužnosti.

-Izložba je jako snažna, a time šaljemo poruku da je i Konjščina snažna. To je ono što nam treba, ne samo za dane Općine, nego i cijele godine da bi se mogli kvalitetno razvijati. Ovo je jako dobra promocija općine – istaknula je načelnica.

Osvrnula se i na samu autoricu izložbe Idu Domišljanović koja je svoje djetinjstvo provela upravo u Konjščini. Načelnica se nada da će ovakvih izložbi biti još više.

Ida je naša Konjščanka i zato nam je izuzetno drago da ova izložba otvara obilježavanje našeg Dana Općine i Župe. Ovo nije samo izložba nego i aktivistička poruka i vjerujem da će Idina izložba naći mjesto, ne samo u Konjščini, nego i šire. Svi koji ju poznajemo, znamo da marljivo stvara i radi. Vjerujem da nam je samim svojim likovnim izričajem rekla upravo ono što je željela – izjavila je načelnica Krok.

Pozvala je sve građane da prisustvuju svim ostalim događanjima u sklopu Dana općine Konjščina koji će trajati od 27. srpnja do 8. kolovoza 2023. godine. Izložba se za vrijeme trajanja Dana općine može pogledati u Kulturno i turističko-informativnom centru u Konjščini.

zip.com.hr 28.07.2023.

Aktualno

Exit mobile version