Connect with us

Civilno društvo

Održana izborna Skupština Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje” Krapina

Redovna izborna sjednica Skupštine Odreda izviđača „Hrvatsko zagorje“ Krapina održana je 20. siječnja 2023. godine sa početkom u 18.00 sati u prostorijama Odreda izviđača „Hrvatsko zagorje“ Mihaljekov Jarek 9a, Krapina.

Na Skupštini se podnio Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2022. godinu, a i prezentirao plan rada i financijski plan za 2023. godinu. Aktivnosti je puno svake godine, pa je s obzirom na dobar dosadašnji rad, potvrđeno staro-novo predsjedništvo i ostala tijela potrebna za dobro funkcioniranje Udruge u skladu sa Statutom. Tako je ponovno izabran Nenad Drndić-Drnda za predsjednika Odreda, a dopredsjednici su Ivan Osredečki-Oskar i Vjekoslav Vuljanko.

Koje su sve bile aktivnosti u 2022. godini prezentirala je Lucija Leljak, izvršna načelnica akcija.

Plan rada za 2023. godinu predstavila je Barbara Osredečki, članica Predsjedništva.

Financijske planove i izvješća prezentirao je stari-novi predsjednik Odreda Nenad Drndić -Drnda.

U programu rada tog izviđačkog odreda niz je aktivnosti i akcija. Najvažnije aktivnosti koje žele provode su: redovne radionice za sve članove, odlazak na logorovanje, sudjelovanje u tečajevima za naobrazbu voditelja, izleti i obilježavanja važnih datuma, sudjelovanje na regionalnim i državnim natjecanjima, organizacija manjih akcija i natjecanja, odlazak po Betlehemsko svjetlo….

Skupštini je u ime Grada Krapine prisustvovao Mladen Gregurović, predsjednik Vijeća Grada Krapine koji je prenio pozdrave gradonačelnika Zorana Gregurovića svim izviđačima: “Čestitam izabranom vodstvu i želim istaknuti da ovi naši krapinski izviđači imaju jednu dugogodišnji uspješan rad. Ovo je hvalevrijedno okupljanje mladih kojima je to na neki način zabava, ali i edukacija jer nauče vještine koje mogu koristiti u svakodnevnom životu i radu. Sigurno je da to ne bi bilo ovako uspješno da nema ljudi koji su nesebični poput Nenada i ekipe oko njega i naravno roditelji, koji to svesrdno podržavaju,” – istaknuo je Gregurović te poželio puno uspjeha u daljnjem radu

“Izviđački pokret je dobrovoljni, nepolitični odgojni i obrazovni pokret za djecu i mlade otvoren za sve bez obzira na spol, podrijetlo, rasu ili vjeroispovijest, u skladu sa svrhom, načelima i metodom koju je osmislio Osnivač.” – podsjeća predsjednik Odreda Nenad Drndić-Drnda.

Svrha Izviđačkog pokreta je doprinositi razvoju djece i mladih u postizanju njihovih punih tjelesnih, umnih, osjećajnih, društvenih i duhovnih potencijala kao pojedinaca, kao odgovornih građana i kao članova njihove lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice.  Puno volontera i još više  volonterskih sati tijekom svake godine posveti se radu s djecom i najmlađima.

Nakon službenog dijela nastavilo se razgovarati o daljnjim aktivnostima u neformalnom okruženju.

sleljak/zip.com.hr 23.01.2023.

Continue Reading

Aktualno