Connect with us

Društvo

Održana 14. Zlatna lipa Tuhlja

U Kongresnom centru Hotela Well u Tuheljskim Toplicama u subotu 3. lipnja 2023. održano je 14. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava Zlatna lipa Tuhlja koje je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Na natjecanju, koje je održano pod geslom „U pjesmi su narodi ujedinjeni“, nastupilo je rekordan broj pjevačkih zborova i sastava – čak 28. U konkurenciji za nagrade bilo ih je 24 zborova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i po prvi puta Mađarske.  

-Ponosni smo što se naše natjecanje proširilo na regiju. Pored zborova koji su do sada učestvovali, a bili su to zborovi iz Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Hrvatske, po prvi puta imamo zbog iz Mađarske – istaknuo je Armando Slaviček, predsjednik Organizacijskog odbora ‘Zlatne lipe Tuhlja’.

Organizator natjecanja je KUD Naša Lipa Tuhelj uz suorganizaciju TZ područja Općine Tuhelj, Grada Klanjca i Općine Veliko Trgovišće i Termi Tuhelj, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija RH, Krapinsko-zagorska županija, Općina Tuhelj i Hrvatski sabor kulture.

zop.com.hr 03.06.2023.

Continue Reading

Aktualno