Connect with us

Kultura

Objavljen Natječaj za 20. Recital ”Željka Boc” 2023.

Recital će se po 20. put održati na Valentinovo 14. veljače 2023. godine, a planira se trodnevni program kako doznajemo od Radija Marije Bistrice.

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica objavila je natječaj za 20. Recital ljubavne poezije ”Željka Boc 2023” koji ime nosi po pjesnikinji, te urednici i voditeljici Radija Marija Bistrica koja je tragično stradala u prometnoj nesreći 29. studenog 2002. godine.

Sudjelovati mogu autori koji pošalju najviše tri, do sada neobjavljene pjesme, na standardnom jeziku, isključivo ljubavne tematike. Pjesme moraju biti prepisane u pet primjeraka i označene istom šifrom. Uz pjesme treba poslati zatvorenu omotnicu u kojoj se nalaze: ime i prezime autora, telefonski broj, adresa i šifra kojom su pjesme označene. Pjesme treba poslati i u elektroničkom obliku na mail: [email protected] ili na CD-u ili DVD-u.

Najuspješniji radovi koje će izabrati Stručni ocjenjivački sud, bit će javno izvedeni na večeri 20. Recitala, na Valentinovo, 14. veljače 2023. godine. Natječaj je otvoren do 6. siječnja 2023. godine, a pjesme se šalju na adresu Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica, p.p. 25, 49 246 Marija Bistrica s naznakom ”Za Recital Željka Boc”. Organizatori poručuju da se pjesme poslane na natječaj ne vraćaju, a rezultati Natječaja bit će poznati početkom veljače.

Natječaj se svake godine objavljuje na rođendan Željke Boc, 21. studenog. Kako je ovo već 20. recital, organizator uz samo završnu večer na Valentinovo slijedeće godine, planira niz popratnih sadržaja, slaveći ljubav, pjesništvo i spomen na Željku Boc kroz ukupno tri dana. 

zip.com.hr/https://www.rmb.hr/ 21.11.2022.

Continue Reading

Aktualno