Connect with us

Infrastruktura

Obavijest iz Grada Pregrade – zimska služba

Iz Grada Pregrade obavještavaju građane da su ekipe zimske službe na terenu no zbog konstantnih snježnih padalina nije moguće na cestama osigurati potpuno uklanjanje snijega.

Također apeliraju na građane da maksimalno poštuju zimske uvjete na cestama te ističu kako prema Pravilniku o održavanju cesta (NN 90/2014, 3/2021, dalje u tekstu: Pravilnik) i Operativnom planu zimske službe grada Pregrade, ceste i javne površine u domeni zimske službe Grada Pregrade smatraju se prohodnima ukoliko visina snijega na kolniku ne prelazi 15 cm i ukoliko je promet moguć s vozilima koja imaju zimsku opremu.

Podsjećaju – zimska služba je dužna osigurati prohodnost u razdoblju od 07:00 do 20:00 sati, odnosno uskladiti prohodnost s lokalnim potrebama, s mogućim kraćim zastojima ovisno o intenzitetu i vrsti padalina. Sukladno članku 37. Pravilnika, radovi na osiguranju prohodnosti na nerazvrstanim cestama se moraju dovršiti najkasnije u roku dvadeset četiri sata od trenutka prestanka padalina. Zimska služba grada Pregrade pokriva sveukupno 261,5 km nerazvrstanih cesta, od čega cca 115,49 km asfaltiranih i cca 146,01 km makadamskih cesta.

Građani se redovito obavještavaju o svim aktivnostima putem društvene stranice, objavljeni su relevantni brojevi telefona i prema dojavama građana usmjerava se operativa.Za koordinaciju zimske službe zadužen je zaposlenik Niskogradnje d.o.o. – Darko Hrestak, dostupan za upite i dojave i dojave vezano uz zimsku službu na broju 091 376 1255.

Zimska služba ima zadaću osigurati mogućnost odvijanja prometa cestama uz najveću moguću sigurnost sudionika u prometu koja se može postići raspoloživim sredstvima. Da bi sustav zimske službe kao takav funkcionirao, nužna je i dobra komunikacija građana i izvođača, ali i maksimalno poštivanje zimskih uvjeta na cesti, posebno u vidu obvezne zimske opreme i ponašanja na cesti u zimskim uvjetima.

zip.com.hr 24.01.2023.

Continue Reading

Aktualno