Connect with us

Najave i događanja

Na današnje otvorenje igrališta s umjetnom travom, u Zabok stiže i predsjednik RH Milanović

Danas je veliki dan za NK Mladost Zabok. Nakon osam mjeseci radova u SRC Zaseka završeno je vrhunsko igralište s  umjetnom travom  koje će rad klub podići na znatno višu razinu.

U 19,30, otvorenju će se pridružit i predsjednik RH Zoran Milanović koji će zajedno s županom KZŽ Željkom Kolarom, gradonačelnikom Zaboka Ivanom Hanžekom, predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i članovima Uprave NK Mladost Zabok odšetati do umjetnog travnjaka na koji će istrčati dvjestotinjak polaznika ŠN Mladost, kojima će uzvanici uručiti nogometne lopte.

Samo igralište je dimenzija 105×66 metara, dok su ukupne dimenzije umjetnog travnjaka 115×75 metara, što se znači da će se na njemu moći igrati i službene prvenstvene utakmice sve do 2. HNL. Igralište s umjetnim travnjakom osvijetljeno je sa 16 LED reflektora snage 1350W koji se nalaze na 4 stupa visine 18 metara kojom se upravlja digitalnim adresabilnim DALI sustavom. Ukupna vrijednost kompletnog projekta, uključivo izvođenje i nadzor, iznosila je 835.500 tisuća eura.

Mladost Zabok odlučila je ovaj svoj veliki dan obilježiti s dvije prijateljske utakmice protiv poznatog slovenskog prvoligaša Maribora. U prvoj utakmici koja će se održati sutra u 16 sati snage će odmjeriti U-10 momčadi Škole nogometa Zabok i slovenskog Maribora. U 17,30 prijateljsku utakmicu odigrat će seniori Zaboka (kombinirana momčad Mladost, Rudar DZ, Đalski) protiv seniora Maribora koje trenira Damir Krznar. Dvoboji Zaboka i Maribora imaju veliku simboliku. Upravo su se ove dvije momčadi sastale 25. lipnja 1961. na otvaranju legendarnog mariborskog stadiona “Ljudski vrt” u utakmici kvalifikacija za tadašnju II. ligu. Nakon što je slavio u Zaboku s 3:0, Maribor je “Ljudski vrt” otvorio pobjedom protiv Mladosti i postao član druge lige bivše države.

-Osobno mi je drago da se dogodila ta simbolika da je Mladost bila prvi gost na našem stadionu “Ljudski vrt”. Na neki način “vraćamo dug” dolaskom na otvorenje ovog igrališta s umjetnom travom, što nam je zadovoljstvo i čast. Drago mi je da se mogu odužiti Mladosti na ovaj način, jer mi je pružila šansu da odigram ovdje jednu uspješnu polusezonu u trenutku kad je moja karijera u Varaždinu malo “zaštekala”. U toj sam polusezoni u Mladosti dobio potrebno samopouzdanje i povjerenje ljudi u Varaždinu i nakon toga moja je karijera išla uzlaznom putanjom. Vjerujem da će se na ovom umjetnom travnjaku stvarati pobjednici i šampioni i nadam se da će vrlo brzo ponovno netko iz Zaboka pronaći svoj put u profesionalnom nogometu – rekao je Damir Krznar.

Na otvaranje su dobrodošli svi prijatelji sporta i nogometa, a ulaz je besplatan.

zip.com.hr 15.05.2023.

Continue Reading

Aktualno