Connect with us

Najave i događanja

Limena glazba KUD-a ”Lovro Ježek” na susretu prijateljstva u Kotoru

Ovoga vikenda Limena glazba KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica bila je na gostovanju u Kotoru u Crnoj Gori.

Ovo je gostovanje realizirano na inicijativu profesora Roberta Homena dirigenta i voditelja limena glazbe KUD-a ”Lovro Ježek”, koji je tamo rođen. U sklopu ‘Susreta prijatelja’, kako je nazvano ovo događanje, i to povodom blagdana Sv. Tripuna, zaštitnika  Kotora, održan je koncert na gradskoj rivi.

Uz Limenu glazbu bistričkog KUD-a nastupili su i Šibenska narodna glazba i Gradska muzika Kotor. Prema riječima voditelja bistričke limene glazbe profesora Homena, ovo je bio najbolji koncert limene glazbe do sada pod njegovim ravnanjem. Brojna publika i  voditelji obje prijateljske glazbe svojim dugotrajnim pljeskom i komentarima samo su to potvrdili. Na kraju koncerta sva tri orkestra odsvirala su zajednički tri koračnice.

Prije samog koncerta, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori, upravo u Kotoru, kao i u Uredu Općine Kotor, održan je prijem za delegaciju KUD – a ”Lovro Ježek” i načelnika Općine Marija Bistrica Josipa Miličkog, koji je također boravio na ovom susretu prijateljstva u Kotoru. Delegaciju iz Marije Bistrice primili su u Općini Kotor zamjenik gradonačelnika tj. Potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević i direktor Turističke organizacije Kotor Jovan Ristić, a u Veleposlanstvu generalna konzulica Hrvatske u Crnoj Gori Jasminka Lončarević i zastupnik Hrvata u crnogorskom parlamentu Adrijan Vuksanović.

zip.com.hr/rmb.hr 05.02.2024.

Continue Reading

Aktualno