Connect with us

Najave i događanja

Kumrovec Rally – u Zagorju iz 9 europskih zemalja vozi 71 posada

Manifestacija 11. Rally Kumrovec održava se ovog vikenda, od 8. do 10. rujna 2022. i prema riječima organizatora na konferenciji za medije, vozit će 71 posada iz 9 europskih zemalja.

Ove godine oktanski spektakl odvijat će se kroz Kumrovec, Zagorska Sela i Desinić. Natjecanje je upisano u kalendare Svjetske automobilističke federacije (FIA) i Hrvatskog auto i karting saveza. Boduje se za Prvenstvo Centralno europske zone, Međunarodno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske, Otvoreno prvenstvo Zagreba i Alpe Adria Kup.

Dino Deljkić, predsjednik Organizacijskog odbora i tajnik natjecanja na samom početku naglasio je kako se već u četvrtak otvara servisni prostor, a i da je ovogodišnje izdanje svojevrsni top, budući da su se na listu prijavili najbolji od najboljih.

Željko Štefanić iz Autokluba Delta sport, direktor natjecanja rekao je kako je ove godine novitet uvođenje novog brzinskog ispita u Desiniću, koji će biti kratak, ali i jako zahtjevan:

” Ukupno će se voziti devet brzinskih ispita. U petak je probni ispit u Kumrovcu od 14 do 16 sati, a zatim dva prologa u Termama Tuhelj. U subotu je ceremonijalni start u Kumrovcu u 9.45 sati, potom se kreće dva kruga Desinić – Zagorska Sela – Kumrovec. Nakon toga je regruping i zadnji brzi ispit u Kumrovcu, gdje ćemo pet prvoplasiranih okrenuti da startaju od pete pozicije prema prvoj, kako bi dobili malo na dramaturgiji”, – istaknuo je Štefanić te zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji.

Ksenija Krivec Jurak, načelnica Zagorskih Sela prisustvovala je konferenciji i pozvala posjetitelje u zagorska Sela: “Jedanaest kilometara utrke, adrenalina, mislim da je dovoljan poziv ljubiteljima relija. Mi smo spremni, jer je iza nas jedna tradicija u organizaciji utrka-rekla je Krivec Jurak.

Robert Šplajt, načelnik Kumrovca, na čijem području je najduži dio staze: „ Mi smo uvijek spremni, Kumrovec je turistička destinacija koja ništa ne prepušta slučaju, stoga posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda i zabavni program” – kazao je Šplajt i pozvao sve na ceremonijalni start u subotu u 9.30 ispred rodne kuće Josipa Broza.

Zvonko Škreblin, načelnik Desinića pozvao je sve da dođu na utrke i uživaju u ovom “oktanskom spektaklu” koji se odvija po prekrasnim zagorskim bregima: “Posebno me veseli što će se po prvi puta relly voziti i na području općine Desinić i to na kratkoj stazi od 4 kilometra”- rekao je Škreblin.

Direktor generalnog pokrovitelja Kärchera Milivoj Žegrac najavio je da će za posjetitelje biti pripremljene i brojne nagradne igre, a i moći će isprobati Kärcherove strojeve.

Željko Kolar, župan Kzž istaknuo je kako u organizaciji sudjeluje i velik broj djelatnika raznih službu, od vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, redara te im svima zahvalio na suradnji: “Bez sjajne organizacije Rallyja Kumrovec te entuzijazma i ljubavi prema oktanskom sportu ne bi bilo ni WRC – a u Kumrovcu. Stoga pozivam nadležna ministarstva i sve da se uključe da bi mogli imati jednu dugoročnu WRC utrku u Hrvatskoj, a koliko ona nosi za Hrvatsku i Krapinsko – zagorsku županiju, ne možemo izraziti u novcima. Siguran sam da će za koju godinu biti prestiž doći i voziti u Kumrovcu – zaključio je Kolar i pozvao gledatelje da vode brigu o sigurnosti i da se pridržavaju svih uputa koje će dobivati od organizatora i redara.

Više detalja i kompletan plan možete pogledati OVDJE.

sleljak/zip.com.hr 07.09.2022.

Continue Reading

Aktualno