Connect with us

Društvo

Krajem travnja ili početkom svibnja organizirat ćemo antikorupcijsku konferenciju – poručio Nikola Kristić, predsjednik Antikorupcijskog pojverenstva KZŽ

U utorak, 28. ožujka 2023. godine održana je 6. sjednica Antikorupcijskog povjerenstva Krapinsko-zagorske županije u Sali za sastanke KZŽ.

Na sjednici se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima, te su iznijeti prijedlozi budućih aktivnosti. Tako se planira i organizacija konferencije s ciljem edukacije svih zainteresiranih što sve spada u domenu rada antikorupcijskog povjerenstva

Predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Nikola Krištić kazao je kako je ova sjednica jedna u nizu koja se održava svaka dva mjeseca i jedan je vid aktivnosti ovog povjerenstva.

“Aktivnosti provodimo i kroz antikorupcijske konferencije. Imali smo već dvije, a sad planiramo treću koncem travnja ili početkom svibnja. Obrađujemo neke teme koje su zanimljive, koje su važne za edukaciju o korupcijskim rizicima i to je jedan od načina kako se borimo protiv korupcije. Moram naglasiti da ovo Povjerenstvo nije sudište, ne može donositi zaključke u tom smislu tko je kriv, a tko nije” – naglasio je Kristić te dodao da je njihov zadatak upozoravati, tražiti i prosljeđivati na određene meritorne adrese moguće prijave nepravilnosti na prijedloge i pritužbe građana, kojih do sada nije bilo.

Također je kazao da su odlučili koji logo će ubuduće koristiti i na brošurama i na webu, kako bi bili vidljiviji i prepoznatljivi građanima.

“Mi smo savjetodavno tijelo Krapinsko-zagorske županije, pa ćemo na webu Županije objaviti i logo, kao i e-mail koji se već i do sad koristio, ako je netko želio poslati kakvu pritužbu” – pojasnio je Kristić te dodao: “Mi tada prosljeđujemo nadležnima prijavljeno, a možemo i ubrzati neke postupke te na taj način pomoći građanima da dođu do prave informacije o određenom događaju u koji oni eventualno sumnjaju.” – zaključio je Kristić.

sleljak/zip.com.hr 29.03.2023.

Continue Reading

Aktualno