Connect with us

Kultura

Knjiga Radovana Brlečića-Radeka „Tri putopisne priče” predstavljena u Kulturnom centru u Loboru

U Kulturnom centru u Loboru u petak je održana promocija knjige Radovana Brlečića-Radeka „Tri putopisne priče”.

„Tri putopisne priče” šesti je putopis ovoga autora, inače rođenog Zagrepčanina s adresom u Svetom Ivanu Zelini. Riječ je o ponekim povijesnim i inim putositnicama te otkrivanju što sve povezuje tri kraja Lijepe Naše: svetoivanjski u Zelinskom prigorju, Lobor u Hrvatskom zagorju i Ćićariju u Istri.

Kako je rekla općinska načelnica i saborska zastupnica Ljubica Jembrih, to je već četvrti putopis o Loboru.

– Sretna sam što smo imali priliku biti domaćini predstavljanju knjige, putopisa koji govori i o našem Loboru. Zaista je zadovoljstvo čitati autorova viđenja našega kraja i znati da je Lobor i u njegovim mislima, u lijepom sjećanju, kao što je i u našima svaki put kada na neko vrijeme odemo iz rodnoga kraja. To je već četvrti putopis o našoj lijepoj općini. Veselim se ponovnom susretu u Ćićariji! Uvijek s vama i uvijek uz vas – poručila je načelnica Jembrih.

Podsjećamo, načelnica Jembrih je 2022. godine u Brestu pod Ćićarijom u Općini Lanišće, zajedno s tamošnjom načelnicom, otkrila spomen ploču književniku moderne i putopiscu, rođenom u Loboru, Franji Horvatu Kišu, o čemu, među ostalim, govori knjiga Radovana Brlečića-Radeka.

zip.com.hr 08.04.2024.

Continue Reading

Aktualno