Connect with us

Društvo

Klapa Bistrica nominirana za najvažniju glazbenu nagradu – 31. Porin!

Klapa Bistrica prošle je godine proslavila 20 godina postojanja, a šlag na torti obljetničke godine prva samostalna nominacija za Porin s albumom “Kak da bilo je jučer“.

Producent albuma je Davor Totović, a nakladnik Scardona. Nominirani su u kategoriji br. 17 „Najbolji album folklorne glazbe“, a konkurenti su im KUD Dangubice Kuterevo i MPS Spačva.

– U ovaj album uloženo je puno truda, rada, ali ponajviše srca. U vremenu prepunom albuma klapske glazbe s instrumentalnom podlogom, snimanje a capella albuma (i to ne komercijalnog, već sa željom da vam pružimo naše najdraže pjesme) ponekad se činilo kao preveliki zalogaj. Ipak, nakon predivnog obljetničkog koncerta i promocije albuma te ove nominacije, jasno nam je da treba slijediti svoje srce, a sve ostalo (podrška publike i struke) će doći – poručili su iz Klape.

Dodjela 31. Porina, najvažnije glazbene nagrade, održat će se u subotu, 23. ožujka 2024. u HoB-u (bivša City Plaza, Slavonska avenija 6). Do tad nas očekuje glasanje i to od ove godine u čak tri kruga!

zip.com.hr 12.02.2024.

Continue Reading

Aktualno