Connect with us

Društvo

Jubilarno 15. Markovo na Strugači – blagoslov traktora, polja i poljodjelaca na Uskrsni ponedjeljak

Na sam Uskrsni ponedjeljak tradicionalno se na granici općina Mihovljan i Bedekovčina, održava manifestacija “Markovo na Strugači”.

Riječ je o jubilarnom 15. susretu poljodjelaca i ljubitelja zagorske tradicije na vrhu gore Strugače, a i ove se godine poznata manifestacija održava na sam Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja. Organizacijski odbor u kojem se nalaze DVD Orehovica, Lovačko društvo „Lane“ Orehovica, Župa Orehovica i Općina Bedekovčina, nastavlja obogaćivati manifestaciju blagoslova traktora, polja i poljodjelaca s prihvaćenim aktivnostima među kojima izdvajaju susret i blagoslov četverokotača ili quad vozila, prezentaciju novih tipova traktora, prezentaciju ostalih poljoprivrednih proizvoda i 2. susret zagorskih mužikaša „na suho“.

Okupljanje traktorista i drugih sudionika započinje u 10 sati na vrhu Strugače, nakon čega slijedi sveta misa i blagoslov u 11 sati. Riječ gostiju započet će u 12.30, a u 15 sati počinje susret zagorskih muzičkih sastava te zabavan program uz grupu Fiškali.

zip.com.hr 03.04.2023.

Continue Reading

Aktualno