Connect with us

Najave i događanja

Jana Pavalić i Vili Sivec najbolji sportaši u KZŽ u 2023. godini

“Živite zdravo, budite ambasadori sporta diljem Lijepe naše, Europe i svijeta i promičite fair play i sportski duh, a mi ćemo učiniti sve u našoj moći da Vam omogućimo najbolje uvjete za bavljenje sportom te tako vaše sportske ambicije i snove pretvoriti u stvarnost”- poručio je Tihomir Vančina, predsjednik Sportske zajednice KZŽ.

U petak, 26. siječnja 2024. godine, u Krapini je održana svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportašica Krapinsko zagorske županije u 2023. godini. Titulu najboljih sportaša za prošlu godinu osvojili su Jana Pavalić i Vili Sirovec.

Jana Pavalić je članica Plivačkog kluba Olimp Zabok i vrhunska sportašica druge kategorije
HOO-a. Državna je prvakinja u disciplinama 50 i 100 metara slobodno i 50 metara
leptir. U sve tri navedene discipline postavila je nove državne rekorde. Jana ima
status kandidatkinje za Olimpijske igre u Parizu ove godine, stipendistica je HOO-a i
Hrvatskog plivačkog saveza te dobitnica nagrade Dražen Petrović za 2023. godinu.

-Ovo je postao moj život, velika rutina, i što idem dalje ne mogu se zamisliti van toga. Dnevno plivam 4 sata, dva ujutro, dva popodne i dva sata sam u teretani. Treniram 5 puta tjedno, i subotom ujutro– rekla je Pavalić.

Vili Sivec je član Plivačkog kluba Olimp Zabok i vrhunski sportaš treće kategorije HOO-a.
Seniorski je prvak Hrvatske u disciplinama 100 i 200 metara leptir. U disciplini 200
metara leptir je postavio novi seniorski rekord Hrvatske. Vili studira na američkom
sveučilištu Bekersfild gdje je proglašen najboljim plivačem konferencije, a pošto je i trenutno na fakultetu u Americi, nagradu je preuzela sestra Hana.

U ime suorganizatora i domaćina nazočne je pozdravio saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, poželivši svima dobrodošlicu u Krapinu.

-Grad Krapina već godinama izdvaja u Proračunu značajna sredstva za sport, i ta sredstva se iz godine u godinu povećavaju. Ove godine je u programu sporta osigurano oko 590 tisuća eura, od čega je 250 tisuća eura transfer prema krapinskoj sportskoj zajednici, a preostali dio se odnosi na ulaganja koja planiramo imati u sportske objekte uz dodatnih 35 tisuća eura za otkup zemljišta za dodatno proširenje Sportsko rekreacijskog centra u Podgori. Kada uzmemo u obzir 2013. godinu, kada sam postao gradonačelnik, za sport se izdvajalo 700 tisuća kuna, što je nešto manje od 100 tisuća eura, i mislim da se tu vidi jedan značajan napredak i da je Grad prepoznao naše klubove i sve one ljude koji rade u sportskim udrugamaporučio je Gregurović, te skoristio priliku da prenesem pozdrave državnog tajnika Tomislava Družaka koji je planirao doći , no zbog neplaniranog puta u Osijek na žalost nije mogao biti ovjde.

-Ova Vlada značajno povećava sredstva za sport, pa su tako ta sredstva od 2017. godine sa tadašnjih 29 milijuna kuna porasle na 115 milijuna ove godine, te se isto tako značajno povećavaju sredstva za ulaganje u sportsku infrastrukturu, tako da s prošlogodišnjih 4, 5 milijuna je ove godine u Proračunu Ministarstvo turizma i sporta osigurano 10 milijuna- pojasnio je Gregurović te dodao kako je to značajan napredak.

Tihomir Vančina, predsjednik Sportske zajednice KZŽ, naglasio je kako Sportska zajednica KZŽ ovu godinu slavi 25 godina postojanja.

-Prije svega moram biti ponosan na naše sportaše koji su promotori Zagorja u zemlji i svijetu, i odati priznanje našim sportskim djelatnicima i volonterima koji se iznimno trude svake godine da bi naši sportaši i sportašice, pogotovo ove mlađe kategorije, imali uvjete i u konačnici imali ovakve rezultate. Redovnim sportskim aktivnostima u Krapinsko zagorskoj županiji bavi se više od 3.600 djece i mlađih od 18 godina. Sustav u potpunosti djeluje zahvaljujući trudu više od 380 trenera i više od 1.200 volontera. Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez financijske pomoći Krapinsko zagorske županije koja je za djelovanje zajednice za 2023. godinu izdvojila skoro 200 tisuća eura, što je povećanje od 50 posto više naspram 2022. godine- rekao je Vančina te zahvalio Krapinsko zagorskoj županiji koja time potvrđuje da prepoznaje važnost ulaganja u zdrav život te ih prati u financijskom i organizacijskom pogledu, kao i Hrvatskom olimpijskom odboru koji je SZ KZŽ uključio u realizaciju svojih programa i politika.

-Živite zdravo, budite ambasadori sporta diljem Lijepe naše, Europe i svijeta i promičite fair play i sportski duh, a mi ćemo učiniti sve u našoj moći da Vam omogućimo najbolje uvjete za bavljenje sportom te tako vaše sportske ambicije i snove pretvoriti u stvarnost- poručio je sportašima Vančina.

Prve nagrade podjelio je Hrvoje Balen, direktor ureda HOO-a za programe sporta na lokalnoj razini je naglasio kako bez konkurencije nema ni vrhunskog sporta.

-Bitno je i ulaganje u sport na lokalnoj razini, pošto je to mjesto gdje počinje sport i gdje nastaju prvaci, a to prepoznaje i naša Vlada kao i HOO koji se već godinama trudi da pomaže u sportu svim lokalnim zajednicama i potiče uključivanje djece i mladih u sport i sportske klubove- rekao je Belan.

Nagradu za najperspektivnije sportašice do 14 godina dobile su: 3 mjesto Helena Dinjar, 2. mjesto Tia Jurinec i 1. mjesto Sara Rivetti.

Nagradu za najperspektivnije sportaše do 14 godina dobili su: 3.mjesto mjesto su podijelili Bruno Berić i Martin GojšićBruno, 2. mjesto Matej Škada, 1. mjesto Lovro Ovničević.

Nagrade za najbolju sportašicu do 18 godina dobile su: 3. mjesto Lucija Tuđa , 2. mjesto Vanja Bartol i 1. mjesto Emma Horvat.

Nagrade za najboljeg sportaša do 18 godina dobili su: 3. mjesto su podijelili  Vigor Borovčak i Marko Bulek , 2. mjesto David Posavec  i 1. mjesto Pavao Hac.

Priznanja za sportske nade koje nastupaju u klubovima van Županije ove godine su primili Bella Vorih i Fabijan Krivak.

Naredna priznanja uručio je Zorislav Srebrić, nogometni trener i viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, naglasivši kako je njihovo pravo, obaveza i odgovornost da na najbolji način pripreme sebe, svoje sredine, svoje sportaše da bi oni mogli sportska dostignuća Republike Hrvatske prezentirati u svijetu na najbolji način.

– Ovdje je puno mladih sportaša, svima im dodatno još čestitamo jer vidimo da je i perspektiva Hrvatskog sporta utkana u suštinu i osnove hrvatskog naroda, društva i građana, što nam naravno daje hrabrost i pozivam sve zajedno da sa državnim institucijama omogućimo stvaranje uvjeta da bi sport mladih, sport svih onih koji sudjeluju i pridonose slavi naše domovine na svim kontinentima, mogli biti u optimalnim uvjetima djelovanja razvoja i u konačnici takvih rezultata, koji će i dalje visoko držati ugled jedne države koja prostorno nije jako velika, koja nema previše stanovnika, ali je jaka- poručio je Srebrić te još jednom čestitao svim nagrađenima.

Priznanja za promociju zagorskog sporta primili su: Odbojkaški klubu Bedekovčina, Moto klub MX Šipek i Sportsko ribolovni klub Klen Oroslavje.

Nagradu za razvoj sporta primili su: Maja Cesarec, Zdenko Kozina, Željko Stošić i Tatjana Tuđa.

Priznanje za životno djelo u sportu primili su: Stjepan Latin i Željko Lukin

Nagrade za najbolju žensku ekipu primili su: 3. mjesto Ekipa Plivačkog kluba Olimp Zabok, 2. mjesto Ekipa Atletskog kluba Zabok i 1. mjesto Ekipa Streljačkog društva Veliko Trgovišće.

Nagrade za najbolju mušku ekipu primili su: 3.mjesto su podijelili Autoklub Zagorje i Rukometni klub Zagorec, 2. mjesto Nogometni klub Golubovec i 1. mjesto Atletski klub Zabok.

Nagradu za najbolje sportaše iz ekipnih sportova primili su: 3. mjesto podijelili su Luka Petrović i Filip Sedlar, 2. mjesto Antonio Črnjević i 1. mjesto Matija Smrekar.

Najbolji zagorski sportaši koji nastupaju u klubovima van Županije su: Hana Sivec i Igor Postonjski.

Nagrade za najbolje sportašice Županije primile su: 3. mjesto su podijelile Karla Bartolović i Marija Lukina, 2. mjesto Mihaela Oborovečki i 1. mjesto Jana Pavalić.

Nagrade za najbolje sportaše Županije primili su: 3. mjesto Petar Pavalić, 2. mjesto Martin Oborovečki i 1. mjesto Vili Sivec.

Na samom kraju svečanosti nazočnima se obratio župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar koji je prvo čestitao svima na nevjerojatnim rezultatima koje su postigli u 2023. godini.

Mi smo mala županija prema broju stanovnika, naš glavni grad Krapina ima 13.5 tisuća stanovnika, a Split ima 350 tisuća stanovnika, Rijeka 120 tisuća stanovnika, kao čitava županija, a mi se možemo mjeriti apsolutno sa svima prema sportskim rezultatima. Ovdje sjede svjetske prvakinja, svjetski prvaci i pobjednici svjetskih kupova, europskih kupova, državne prvakinje, državni prvaci, naprosto nevjerovatno da jedna tako mala sredina ima takve vrhunske sportaše, a da uvjeti u kojima trenirate nisu uvijek savršeni. Ono što mi pokušavamo, to je poboljšati infrastrukturu. Imamo u pripremi 8 sportskih dvorana koje pripremamo na natječaj NPOO-a, i na taj način ćemo sigurno, pogotovo u zimskim mjesecima, omogućiti mnogim sportašima da nađu svoje mjesto za treniranje i sigurno će to pridonijeti boljim uvjetima- najavio je župan Kolar te se posebno zahvalio sportašima na promociji Krapinsko zagorske županije.

Mi pratimo svaki vaš nastup na državnim prvenstvima, svaki nastup kad odlazite van Hrvatske, drhtimo za vaše rezultate, i isto tako smo ponosni kad osvajate ovako sjajne medalje- poručio je Kolar te zahvalio i svim sportskim djelatnicima i djelatnicama, kao i svima koji se bave sportom.

tleljak/zip.com.hr 26.01.2024.

Continue Reading

Inspirativne priče

Društvo1 dan ago

Krapinski gimnazijalci posjetili Španjolsku u sklopu Erasmus+ projekta “(Ne)moguća misija: spasimo naš planet!”

Učenici Srednje škole Krapina sudjelovali su u Erasmus+ projektu pod nazivom “(Ne)moguća misija: spasimo naš planet!” u Španjolskoj. Učenici 2....

Inspirativne priče2 dana ago

“Dobro jutro, Hrvatska” o Krapinsko-zagorskoj županiji kao “europskoj regiji budućnosti”

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je 26. veljače 2024. godine gostovao u emisiji HRT-a Dobro jutro, Hrvatska. Tema gostovanja bila...

Društvo3 dana ago

ZIP ČETVRTKOM – “Za uspjeh je potrebna posvećenost i da se dajete maksimalno u ono što radite” – poručio je Dragutin Ulama, suvlasnik “DUNI” ljevaonice

U četvrtak, 22. veljače, gost emisije “ZIP četvrtkom” bio je Dragutin Ulama, suvlasnik “DUNI” ljevaonice obojenih metala Kumrovec i podpredsjednik...

Inspirativne priče1 tjedan ago

Muzeji Hrvatskog zagorja treća najposjećenija muzejska ustanova u Hrvatskoj – “Svi naši djelatnici silno se trude osmišljavati nove programe i nove sadržaje” – poručio ravnatelj Sabol

Prilikom objave rezultata o posjećenosti hrvatskih muzeja, Muzejski dokumentacijski centar je 2023. nazvao muzejskom godinom. Porastu posjećenosti od čak 27...

Inspirativne priče1 tjedan ago

ZIP ČETVRTKOM-“Za uspjeh je potrebno jako puno upornosti i jako puno organizacijskih vještina”-poručila je Sanja Škrinjar, voditeljica TZ KZŽ

U četvrtak, 15. veljače, gošća emisije bila je Sanja Škrinjar, voditeljica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije. Škrinjar kaže da je od...

Inspirativne priče2 tjedna ago

ZIP ČETVRTKOM-“Svaki uspjeh je rezultat truda, rada, motivacije i odricanja, ali upornost je tu definitivno najvažnija”- poručio je Mario Mihovilić, direktor Zagorskog vodovoda

U četvrtak, 08. veljače, gost emisije bio je Mario Mihovilić, direktor Zagorskog vodovoda. Mihovilić je diplomirao na Fakultetu strojarstva i...

Inspirativne priče4 tjedna ago

ZIP ČETVRTKOM-“Za uspjeh je uz cilj bitna i ustrajnost, upornost i ne odustajanje”-poručila je Dora Greblički Kos, vlasnica ugostiteljskog objekta “Villa Zelenjak”

U četvrtak, 01. veljače, gošća emisije bila je Dora Greblički Kos, vlasnica obiteljskog ugostiteljskog objekta “Villa Zelenjak”. Dora Greblički Kos...

Inspirativne priče1 mjesec ago

ZIP ČETVRTKOM-“Za uspijeh je prije svega potrebna vjera u sebe i puno rada”-poručio je Vinko Matuša, generalni direktor Hidraulike Kurelja

U četvrtak, 25. siječnja gost emisije bio je Vinko Matuša, generalni direktorHidraulike Kurelja iz Donje Stubice. Matuša je rodom iz...

Društvo1 mjesec ago

“Žene nose svijet” – brojne inspirativne priče dočarane fotografijama!

U srijedu, 24. siječnja 2024. godine u galeriji Posavskog muzeja u Brežicama otvorena je gostujuća izložba u američke fotografkinje Lekhe...

Inspirativne priče2 mjeseca ago

-Iza nas je još jedna izvrsna godina za tržište rada Krapinsko-zagorske županije – ističe Goran Vukmanić

Kako je naglasio Goran Vukmanić, predstojnik HZZ – Područni ured Krapina, u protekloj godini nastavljen je trend smanjenja broja nezaposlenih...

Facebook

Aktualno