Connect with us

Civilno društvo

FOTOGALERIJA – Izviđači iz Krapine obilježili Noć muzeja u Radoboju

U suradnji s Muzejom Radboa tridesetak članova Odreda izviđača “Hrvatsko zagorje Krapina” posjetili su u Radoboju Hižu štruklji te sudjelovali u samom procesu izrade.

Domaćice koje su vodile radionicu bile su susretljive, drage, nasmijane, dočekale su izviđače sa već pripremljenim tijestima koja su tada djeca po skupinama razvlačili, filali, frkali i rezali….

Jedni su pripremali štrukle, drugi su mazali posude za pečenje uljem kako bi ih mogli složiti i staviti ih u peć. Nisu se pekli štruklji u običnim pećnicama, pekli se se kao nekad, u krušnoj peći. Dok su se pekli štruklji, igrali su izviđačke igre i skratili vrijeme čekanja.

Tako fine štruklje, prema riječima svih izviđača, nisu nikad jeli, a naravno da će to još ponosno pričati danima, kako su sami izradili najbolje štruklje na svijetu. Nakon finih zalogaja, posjetili su multimedijalni centar, “Rudnik” te Hižu vinove loze gdje su djeca preko VR naočala putem filma mogli vidjeti cijeli proces od sadnje trsa do izrade gotovog produkta – vina. “Naočale su zakon” – bili su oduševljeni svi, od najmlađih do najstarijih.

sleljak/zip.com.hr 29.01.2023.

Continue Reading

Aktualno