Connect with us

Društvo

Izaslanstvo HDZ-a KZŽ položio vijence i zapalio svijeće ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću

Članovi HDZ-a Krapinsko-zagorske županije prisjetili se prvog hrvatskog predsjednika i
njegovog nemjerljivog doprinosa u stvaranju samostalne i neovisne države

Uz blagdan Svih svetih, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije u srijedu je položilo vijence i zapalilo svijeće ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

Riječ je o tradiciji koju članovi krapinsko-zagorskog HDZ-a njeguju svake godine kada se uz ovaj blagdan okupljaju u Velikom Trgovišću te kod biste ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika polažu vijence, pale svijeće, ali i prisjećaju se lika i djela Franje Tuđmana te njegovog nemjerljivog doprinosa u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Potvrdio je to i predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Zoran Gregurović koji je naglasio kako su ovo dani kada se građani diljem Hrvatske prisjećaju svojih najmilijih koji su nažalost preminuli, no ukazao je i na važnost prisjećanja i odavanja počasti onima bez kojih Hrvatske kakvu danas poznajemo ne bi bilo: “Osim naših najmilijih koji nažalost više nisu s nama, moramo se prisjetiti i žrtve svih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za domovinu, ali i prvog hrvatskog predsjednika, našeg utemeljitelja, čovjeka koji je uz hrvatske branitelje najzaslužniji za hrvatsku domovinu, dr. Franje Tuđmana – poručio je Gregurović.

zip.com.hr 03.11.2022.

Continue Reading

Aktualno